Woord

Veel jongeren denken bij literatuur misschien eerder aan ellenlange leesteksten en vervelende boekopdrachten, maar het geschreven woord mag zeker als een kunst beschouwd worden. Wij willen jullie hier aantonen dat het woord ook boeiend kan zijn.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Philippe Geubels: Droog

Philippe Geubels: Droog

Op 5 februari passeerde de alom gekende komiek Philippe Geubels langs het Cultureel Centrum De Muze in Meise. Hij bracht daar op zijn manier de origineel gevonden voorstelling ‘Droog’. Duidelijk een heel toepasselijke naam voor zijn tour. Hij heeft dan ook een erg droge en platte humor, voor diegenen die het nog niet doorhadden.

Als een echte Antwerpenaar (met een Antwerps accent), hoe kan het ook anders, bracht hij een enorm lachwekkende performance. Je moet er natuurlijk wel voor vallen, anders kan je avond wel eens zwaar tegenvallen. Maar je lach een uur lang inhouden met zo’n man voor je, is toch wel behoorlijk moeilijk.

Geubels begon met een hele lijst van al zijn angsten. Zo heeft hij bijvoorbeeld agorafobie, of in het Nederlands, pleinvrees. Hij durft niet in openbare ruimtes, of grote open plaatsen komen. Het openbaar vervoer is dan ook een werkelijke verschrikking voor hem. Zijn meest gevreesde vrees is vanzelfsprekend zijn angst om op ongewenste momenten te moeten kakken. Hier begint een heel relaas over zijn kak-angsten. De geschiedenis van deze angsten legt hij uitbundig uit wat eigenlijk allemaal leidt tot pure absurditeit. En dieren, dat is ook één van zijn dozijn vrezen. Dit gezegd zijnde, begon hij aan een heel verhaal over een kat. De manier waarop hij dit verhaal vertelt, is grandioos. Zijn toon is zo eentonig dat je bij zijn eerste zin al platligt van het lachen.

De Colruyt moet hij vanzelfsprekend toch minstens één keer vermelden in zijn optreden. Vroeger, voor hij zich met humor bezighield, werkte hij in de Colruyt. Fantastische verhalen over simpele, alledaagse gebeurtenissen waarin iedereen zich kan terugvinden, komen perfect tot stand en worden door iedereen graag gehoord. De manier waarop hij spot met het alledaagse leven is hilarisch.

Niemand mag deze fantastische stand-upcomedian missen! Ook al lijkt de platte humor je niet aan te spreken, toch spoor ik je aan om er eens voor te gaan. Er is nog steeds een kans dat je voor zijn droge humor valt, net als ik ervoor gevallen ben na deze voorstelling van amper 1 uurtje.