Woord

Veel jongeren denken bij literatuur misschien eerder aan ellenlange leesteksten en vervelende boekopdrachten, maar het geschreven woord mag zeker als een kunst beschouwd worden. Wij willen jullie hier aantonen dat het woord ook boeiend kan zijn.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Boekenbeurs 2009

Boekenbeurs 2009

Vrijwillig op weg naar de Boekenbeurs. Wie had dat ooit gedacht? BV’s, boeken, strips, dvd’s en cd-roms dreven ons uiteindelijk in het nauw en dwongen ons om ons over te geven aan de macht van de literatuur.

Na een paar overbodige tussenstops en een man met meer dan irritante gsm-geluidjes kwamen we eindelijk aan in het station van Antwerpen. Met onze persoonlijke buschauffeur met glamourlook kwamen we veilig en wel toe aan op de Boekenbeurs. Eenmaal binnengekomen overviel ons de massa. Veel volk en veel boeken. Nochtans kwamen veel boeken terug op verschillende plaatsen.

Tijdens onze zoektocht naar een goed boek, zijn we vele bekende auteurs tegen gekomen. Bij sommige was de rij lang, bij anderen was er geen rij te bespeuren. De eerste bekende auteur die we zagen was Jeff Broeckx. Deze tekende in elke strip die je kocht een kleine tekening. We kwamen ook nog de auteurs Mark Tijsmans, Dirk Bracke, Freddy De Kerpel, Marianne Crombé en Sien en Maria tegen.

Tot onze grote verbazing vonden we niemand minder dan de topman van MNM terug, die druk aan het werken was. Peter Van de Veire was vanuit de Boekenbeurs live-radio aan het maken.

Na twee uur te hebben rondgelopen, hadden we genoeg boeken gezien voor dit jaar. We hadden snel nog een foto van ons laten nemen, onder dwang van een of andere poëtische vrouw. Er bestaan betere mediastunts. Na onze nieuwe aankoop van onze favoriete auteur Goedele Liekens konden we met een gerust hart vertrekken. Leesvoer en bijhorend beeldmateriaal genoeg voor tijdens de treinrit naar huis.