Plastische opvoeding en expressie

Iedereen kan leren tekenen, zich creatief ontwikkelen en zich op een expressieve manier leren uitdrukken! Bij plastische opvoeding en expressie, kan je jouw beeldende kennis ontplooien en tot inzichten komen. Je krijgt de kans om verschillende werkvormen te kiezen, begeleid maar met ruimte voor eigen inbreng.

Hier krijgen jullie een selectie van de vele knappe en originele werkjes gemaakt tijdens de lessen. Tijd om te genieten!

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

What’s on your mind

What’s on your mind

Deel 1: Maak een zelfportret en gebruik hiervoor tekenpotlood of witte en zwarte verf. Je moet hiervoor een foto van jezelf gebruiken die je dan vergroot op A3 formaat. Deze foto mag je natekenen, kalkeren ofwel gebruik je de rastertechniek. Het leggen van tonaliteit, schaduw enz… doe je natuurlijk zelf.

Nadien ga je dit zelfportret opensnijden. Het is de bedoeling dat je jouw hoofd (of een deel van jouw hoofd.) kan openklappen en naar binnenkijken.

Deel 2: Hier ga je dus een afbeelding maken die gaat over wat er zich zoal afspeelt in je hoofd. Deze afbeelding is in kleur en kan gaan over: dromen, een hobby, de liefde, sport, verlangens, enz…..Je kan ook verschillende dingen tezamen plaatsen.

De techniek die je hiervoor gaat gebruiken bestaat zeker uit tekenen en schilderen. Maar je kan hierbij ook een collage of je computer gebruiken. Natekenen van foto’s kan ook.

2 reacties

 1. inneke de pauw
  Geplaatst op 9 december 2011 om 13:12

  das al 2 jaar gepasseerd 😮
  goeie tijden, goeie tijden xp

  • Geplaatst op 9 december 2011 om 13:52

   Inderdaad Inneke, het gaat supersnel…waar is “den tijd” dat de leerlingen van STW nog Po kregen. Nu is Po vervangen door IO Expressie…