Sint-Donatus

Op onze school zelf wordt er ook wat aan cultuur gedaan. We gaan op zoek naar de talenten van de leerlingen tijdens de lessen Plastische Opvoeding, we zoeken naar de culturele kant van onze eigenste leerkrachten en we volgen allerlei schoolevenementen zoals de honderd dagen, het galabal van de zesdes en het SD Royal-project.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Eastbourne 2012 – Engelandreis Sint-Donatus

Eastbourne 2012 – Engelandreis Sint-Donatus

Eindelijk was het zover: de 5e jaars van Sint-Donatus te Merchtem gingen naar Engeland.
Na een busrit tot Calais, twee lange uren wachten in de regen op de volgende boot, een woelige bootreis en vervolgens weer een busrit, bereikten we dan toch Eastbourne! …
Hieronder kan je verder genieten van een leuk verslag en super film over deze onvergetelijke reis. Have fun!

Dag 1 : Bus- en bootreis en high tea
Na een busrit tot Calais, twee lange uren wachten in de regen op de volgende boot (omdat we de eerste hadden gemist), een woelige bootreis en vervolgens weer een busrit, bereikten we dan toch Eastbourne! Daar werden we door Clarice en Gream ontvangen met thee en typisch Engelse scones. Vervolgens was het tijd om onze gastfamilies te ontmoeten! Iedereen stapte -al haren kammend met de vingers en kleren rechttrekkend- van de bus om een zo goed mogelijke eerste indruk te maken bij de wachtende gastgezinnen.1

Dag 2 : Beachy Head en Seven Sisters
Dag twee begon al goed met een stevige wandeling in Beachy Head. Gelukkig hadden de meesten van ons goed geslapen want we hadden al onze energie nodig om ons schrap te kunnen zetten tegen de hevige wind!

Het uitzicht op de oude én nieuwe vuurtoren was de wandeling op de kliffen echter meer dan waard!

 

 

 

 

 

 

Even een kijkje over de kliffen wagen?

Opdracht : Op eender welke manier als eerste tot bij Bavo geraken!

 

Birling Gap
Behalve een prachtige kustlijn zijn er ook nog enkele huisjes én zelfs een hotel in dit kleine stadje. Op zich niks raars aan, ware het niet dat de kliffen steeds meer afbrokkelen en de huisjes dreigen naar beneden te storten!

 

Avondactiviteiten

Na een deugddoende douche en een al even deugddoend avondmaal gingen we ’s avonds opnieuw op stap om te gaan bowlen en laserquesten.


Dag 3 : Bezoek aan de Eastbourne Academy

Ons bezoek aan de Engelse school was op zijn minst…. “interessant” te noemen. Vooral vreemd was dat vijftienjarigen er breuken leren optellen, dat twaalfjarigen er met hun tongpiercings zitten te spelen in de les, dat ieniemienie kleine jongetjes je heel hun levensverhaal vertellen aan de hand van foto’s op hun Ipad (waar iedereen daar trouwens mee rondloopt) en dat de Directeur er elke week een ‘feel-good-speech’ houdt waarmee hij ons die week vergeleek met vlooien (?!..).
Nooit gedacht dat we dit ooit gingen zeggen maar: “wauw! Zijn wij even blij met onze school”!

Dag 4 : Londen
Eindelijk was het zover : we konden Londen onveilig gaan maken! Eerst hadden we een rondleiding zodat we wat meer over de wereldstad te weten kwamen. Dan was er vrije tijd die vooral werd besteed aan shoppen (en andere dingen waarbij je geld kan uitgeven).

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dag 5 : Canterbury en terugkeer naar huis

Na afscheid genomen te hebben van de gastgezinnen én na een stevig ‘typical English breakfast’ keerden we terug naar ons Belgenlandje.
Voor we de boot weer opmoesten, stond er echter nog een bezoekje gepland aan de gothische kathedraal van Canterbury!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En na de boot- en busreis kwam “Merchtem-City” stilaan in zicht en werden tieners en ouders na vijf dagen weer met elkaar herenigd.

Het was een fantastische week! Einde van 5 prachtige èn leerrijke dagen!

En hier dan de film: http://www.youtube.com/watch?v=BTaDlP1iBBQ