Sint-Donatus

Op onze school zelf wordt er ook wat aan cultuur gedaan. We gaan op zoek naar de talenten van de leerlingen tijdens de lessen Plastische Opvoeding, we zoeken naar de culturele kant van onze eigenste leerkrachten en we volgen allerlei schoolevenementen zoals de honderd dagen, het galabal van de zesdes en het SD Royal-project.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Schedels, een tekenopdracht

Schedels, een tekenopdracht

Vooraleer u deze tekst begint te lezen, wil ik u graag deze waarschuwing meegeven: zorg dat u op een stabiele ondergrond staat want onze tekenopdracht was om van omver te vallen!

“The MagdaZine Motion 2012-2013”

“The MagdaZine Motion 2012-2013”

De examens zijn bijna gedaan….de vakantie is in aantocht….maar toch eerst nog even de aandacht vestigen op een traditiegetrouwe opdracht: de jaarlijkse “STOP-MOTION” van MagdaZine.

Veel tijd, veel geduld, veel rekenwerk, veel doorzetting maar vooral veel plezier hebben de MagdaZiners gehad bij het maken van deze opdracht. Het is echt de moeite! Vergeet ook niet even te kijken naar “de making of”, zo krijgen jullie een idee hoe dit allemaal in zijn werk is gegaan. ENJOY!

Opdracht “Cultuurfiguur”

Opdracht “Cultuurfiguur”

Een Japanner, een stoere Viking of zelfs het tieneridool Justin Bieber? Alles kon in de opdracht rond cultuurfiguren! Vele variaties op dezelfde vorm: een kat of een ei. Geniet van de verrassende resultaten die de MagdaZiners en de 4e jaars STW gecreëerd hebben.

100 DAGEN – 1 maart 2013

100 DAGEN – 1 maart 2013

Een “BEESTIG” goed thema dit jaar. Een prachtige 100 dagen show. Proficiat, super, … een beter compliment kon dit niet zijn! Hieronder enkele sfeerbeelden…Have fun!!!

Bic Art 2012-2013

Bic Art 2012-2013

Het is weer zover: BIC ART TIME!!! Naar jaarlijkse gewoonte, presenteren wij u graag een kleine selectie uit de knappe Bic tekeningen gemaakt door alle 3e jaars ASO van Sint-Donatus. De leerling gebruikt enkel en alleen een blauwe balpen/bic, een wit blad papier en een zelf gekozen foto van een insect. Enjoy!!!

Eastbourne 2012 – Engelandreis Sint-Donatus

Eastbourne 2012 – Engelandreis Sint-Donatus

Eindelijk was het zover: de 5e jaars van Sint-Donatus te Merchtem gingen naar Engeland.
Na een busrit tot Calais, twee lange uren wachten in de regen op de volgende boot, een woelige bootreis en vervolgens weer een busrit, bereikten we dan toch Eastbourne! …
Hieronder kan je verder genieten van een leuk verslag en super film over deze onvergetelijke reis. Have fun!

“The MagdaZine Motion 2011-2012”

“The MagdaZine Motion 2011-2012”

Beste lezers,

Het schooljaar 2011-2012 zit er bijna op ! Met fierheid plaatsen wij onze laatste opdracht op de MagdaZinewebsite.

Deze stop-motion is een gezamenlijk werkje en… het is meteen ook het laatste pronkstuk van alle « MagdaZiners ».

Uiteraard is MagdaZine, het PO-seminarie, opnieuw geselecteerd door talrijke leerlingen.  Dit wil dus zeggen dat we volgend schooljaar weer van de partij zullen zijn. Het seminarie krijgt echter een meer praktische/creatieve inhoud. Hierover komen jullie zeker meer te weten in september 2012.

Omdat voor sommigen de laatste examens voor de boeg staan, willen we hen alvast veel moed en goede resultaten toewensen. We danken iedereen hierbij dan ook voor de interesse voor dit seminarie en ons schoolgebeuren. Maar vooral willen we jullie allen een zaaaaalige en welverdiende, lange vakantie wensen.

Tot volgend schooljaar en geniet van dit clipje !

Het MagdaZine-team en Christophe Gillaerts

Järfälla – Zwedenreis – Comeniusproject

Järfälla – Zwedenreis – Comeniusproject

Sommigen onder jullie hebben er wellicht al van gehoord: het Comeniusproject. Midden februari heben jullie waarschijnlijk wel een groepje Franse studenten op onze school opgemerkt. Deze “uitwisselingsstudenten” namen, samen met enkele 5de jaars van Sint-Donatus, deel aan een Europees samenwerkingsproject, georganiseerd door Comenius. De deelnemers van onze school die een Franse of Zweedse leerling ontvingen, kregen de kans om samen met meneer Bettens, mevrouw Van den Eynde en meneer Gillaerts naar het Zweedse Järfälla te trekken.