Nieuws

Hier vind je nieuws over het MagdaZine-project, zoals nieuwigheden op de website, aankomende promotiestunts en wedstrijden.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Welkom bij MagdaZine

Welkom bij MagdaZine

Welkom beste bezoeker!

Dit nieuwe schooljaar zorgen wij voor een primeur!

Wij kiezen voor het seminarie Magda, onder leiding van meneer Gillaerts. Dit seminarie bracht jullie vorig schooljaar al het eerste cultuurmagazine van Sint-Donatus Merchtem, maar dit schooljaar is het concept lichtjes anders. Magda wordt geen magazine meer in de klassieke zin van het woord — neen! Wij gaan online, wij creëren onze eigen website met onze vernieuwde merknaam MagdaZine.

Enerzijds heeft dit met besparingsmaatregels te maken, anderzijds is het dé moderne manier om nog meer geïnteresseerden te bereiken en te informeren. Het is uiteraard het hedendaags platform voor opzoekingen, connecties, informatie, wisselwerkingen, studie enzovoort.

Maar met de zekerheid dat wij niet de dupe van deze besparing zullen worden, hebben we de situatie omgekeerd naar het positieve. Wij hebben het goedgemaakt via woord en beeld. We hebben ons creatief geuit in het samenwerken voor het ontwerp, de lay-out en het ontstaan van deze site. En hij staat er!

Met grote eer kondigen wij dan ook onze nieuwe cultuurwebsite aan: MagdaZine.be!

Met wij bedoelen we 21 enthousiaste jongeren uit het 6de middelbaar van het Sint-Donatusinstituut te Merchtem.

Na een introductie, enig opzoekwerk, bekijken van talloze websites als voorbeeld, veel dialoog en in samenspraak weten we meteen wat ons te doen staat. Het schooljaar wordt voor dit seminarie weer een interessante zoektocht naar culturele ervaringen. Geen enkele gebeurtenis, film of BV zal dit jaar nog ontsnappen aan de scherpe ogen, neuzen en pennen van de crew van MagdaZine. Muziek, poëzie, fotografie, mode, kunst… zeg maar cultuur met een grote C…, alles en allen komen aan bod en iedereen heeft zijn taak: journalisten gaan op pad en schrijven hun artikels. Fotografen maken foto’s. Correctoren verbeteren. Filmcritici beschrijven films, publicisten doen hun werk. De lay-out wordt verzorgd en de webdesigners creëren iets unieks! We maken er een “lichtvoetige” site van waarin u gewoon moet aanklikken wat uw interessepunt is. Naast nieuws vindt u natuurlijk items over films, festivals, theater, events en andere… Er is zelfs een link met nieuws uit Sint-Donatus zelf.

We trachten er een goede, hippe en toch ook professioneel-ogende site van te maken.

Vindt u niet wat u zoekt? Aarzel dan niet om al uw suggesties, opmerkingen, hints of al dan niet lovende kritieken door te geven. Wij staan open voor alle tips!

Veel surfplezier!

Het MagdaZine-team.