Nieuws

Hier vind je nieuws over het MagdaZine-project, zoals nieuwigheden op de website, aankomende promotiestunts en wedstrijden.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Gokken bij jongeren

Gokken bij jongeren

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die steeds zijn pronostiek geeft voor bepaalde voetbalmatchen, tennismatchen, enz…. Maar tegenwoordig gaat het nog een stapje verder. Sommige jongeren gaan zelfs naar krantenwinkeltjes of grote gokkantoren. Daar wagen zij zich dan aan een gokje; vaak met een kleine inzet. Maar is het wel verstandig om op zo’n jonge leeftijd te beginnen met gokken? Wij zeggen je alvast waarom niet!

Hoe komen jongeren in contact met deze gokrages? Tegenwoordig vind je overal wel een aanbieding die je “uitnodigt” om een goksite te bezoeken. 0ok de term van gokken zelf komt vaker aan bod. Zelfs zijn er nu al reclames op TV van de populaire goksite Bwin waar je kunt inzetten op zowat alle sporten.
Het is dan ook veel te eenvoudig om een gokje te wagen: het enige wat je hoeft te doen is je gegevens invullen maar in plaats van je echte geboortedatum geef je een valse. Je moet dan wel een bepaald bedrag storten maar zelfs dit kan je nu al via “paysafe-kaarten”.
Maar het gaat niet enkel om gokken op bepaalde sporten! Het gaat ook verder! Jongeren die ‘s avonds op café gaan en daar een spelletje spelen op een gokkast zijn zeer talrijk!. Vaak beginnen ze met een kleine inzet. Al snel loopt het bedrag op omdat ze denken dat ze het nét gaan winnen en op die manier blijven ze dus verder spelen!
En wat zegt de wet? De wet zegt dat men minstens 18 jaar (en dus meerderjarig) moet zijn om te mogen gokken. Dit is een regel waar velen geen rekening mee houden. In principe mogen jongeren van – 18 dus niet spelen of gokken! Omdat vele cafébazen het echter toch aan minderjarigen toelaten, gebeurt het vaak! Maar jongeren kunnen uiteraard ook via allerlei omwegjes gokken op verschillende goksites.
Tot slot willen we jullie zeker zeggen dat jullie moeten oppassen! Niet alleen is het dus niet toegestaan aan minderjarigen; het kan je echt ook in financiele problemen helpen! Het begint immers meestal met een kleine inzet maar deze kan zo snel stijgen dat je, voor je het goed weet, grote schulden hebt. En dan hebben we het nog niet gehad over de verslaving die gokken met zich kan meebrengen! Om je schulden te kunnen betalen, waag je steeds meer… tot overmaat van ramp!