Nieuws

Hier vind je nieuws over het MagdaZine-project, zoals nieuwigheden op de website, aankomende promotiestunts en wedstrijden.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Bedankt, beste bezoekers!

Bedankt, beste bezoekers!

Het schooljaar loopt op zijn einde. We merken het aan de zon die steeds vaker en heter door het wolkendek breekt, aan de terrassen die steeds voller raken en aan de schoolwerkboeken die volledig ingevuld raken. Velen zitten in de examens en met z’n allen hunkeren we naar de zomervakantie. Het begin van de vakantie betekent echter ook het einde van het MagdaZine-jaar 2009-2010.

Tien maanden hebben we gezwoegd om dit project vorm te geven, om de cultuurwereld ondersteboven te halen en om er artikels over te schrijven. We interviewden verschillende zangers en artiesten, we bezochten talrijke tentoonstellingen en evenementen en we gingen op zoek naar cultuur in onze eigen school. We zetten eigenhandig een website op poten met een huisgemaakt logo en kunstige design. We organiseerden een promotiecampagne voor onze site aan de hand van een heuse lotto en trokken daarvoor eerst de straat op om materiële sponsoring te zoeken. We verspreidden het nieuws van onze website over allerlei sociale netwerken als Facebook en Twitter zodat onze volgers steeds op de hoogte konden blijven van de nieuwste artikels.
Het resultaat was een populaire cultuurwebsite dat zowel leerlingen, leerkrachten als buitenstaanders kon bekoren. En we zijn er enorm trots op!

Nochtans, toen we in september 2009 aan dit seminarie begonnen, had niemand van ons durven denken dat het zo’n succes zou worden. Het concept van een cultuurwebsite stond al vast, maar al de rest moesten we zelf nog invullen. We kregen een grote verantwoordelijkheid, we moesten zelf contact opnemen met managers van artiesten en met ticketbalies van culturele centra. Onze begeleidende leerkracht, meneer Gillaerts, wilde ons zoveel mogelijk vrij laten, met alle voordelen maar ook alle nadelen die aan die vrijheid verbonden zijn. Er waren momenten dat we er echt geen zicht meer op hadden, dat we het gevoel hadden dat we niet meer vooruit geraakten, maar met wat goede wil konden we weer schot in de zaak brengen en stonden we een week later weer heel wat verder.

De overstap van een gedrukt magazine naar een digitale versie bracht heel wat mogelijkheden met zich mee. We hadden veel meer ruimte voor al onze artikelen, we konden weken na publicatie nog een correctie aan een artikel aanbrengen en we konden directe feedback van onze bezoekers verkrijgen via de reacties onder elk artikel. Een website maakt verkeer in twee richtingen mogelijk, artikels in de ene richting en feedback in de andere. We beseften al snel dat we deze mogelijkheden niet onbenut mochten laten, en maakten hier dus dankbaar gebruik van. Ook op onze Facebookpagina kregen we veel reacties van leerlingen en leerkrachten, zowel complimenten, opmerkingen als suggesties.

Uiteraard zou dit geweldige samenspel van schrijver en lezer onbestaande zijn, mochten we geen oprecht geïnteresseerde bezoekers hebben zoals jullie. Daarom, in naam van het hele MagdaZine-team:

Bedankt, beste bezoekers!

Wat gebeurt er nu met deze website? Voorlopig niet veel meer. Het schooljaar zit erop, we gaan zoals iedereen lekker genieten van drie maanden vakantie. (Yup, drie maanden vooraleer het academiejaar begint!) De website blijft de hele tijd wel online en jullie zullen nog steeds kunnen reageren op al onze artikelen. Vanaf september neemt de volgende generatie MagdaZiners het dan van ons over. Een nieuwe lading van gedreven vijfdejaars zal dan de kans krijgen om cultuur te gaan ontdekken en hun bevindingen op de website te plaatsen. Hoe zij het precies zullen aanpakken, zal nog moeten blijken. Misschien willen ze hetzelfde verderzetten, misschien willen ze zelf cultuur maken en hierover rapporteren op MagdaZine, misschien willen ze iets compleet anders in het seminarie doen.

Wat ze ook van plan zijn, ze hebben alvast onze steun. Beste toekomstige vijfdejaars, ga ervoor!

– Het MagdaZine-team van de zesdejaars van 2009-2010.

Eén reactie

  1. Morgane Tordeur
    Geplaatst op 19 juni 2010 om 13:00

    Het was inderdaad wel een superleuk seminarie && we hebben er allemaal samen mooi voor gewerkt! Het was fijn om in dat seminarie te zitten :D! Ga het tog wél missen :roll:. Met dank aan mr. Gillaerts ;)!