Nieuws

Hier vind je nieuws over het MagdaZine-project, zoals nieuwigheden op de website, aankomende promotiestunts en wedstrijden.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

MagdaZinevirus

MagdaZinevirus

0ok dit schooljaar heeft het MagdaZinevirus weer toegeslagen. Alleen al in Sint-Donatus bovenbouw is er sprake van 17 getroffenen.

MagdaZine Nieuwe Lichting 2012-2013

MagdaZine Nieuwe Lichting 2012-2013

MagdaZine Bis2

Een nieuw schooljaar, een nieuw concept, een nieuw team en véél inspiratie: de nieuwe MagdaZiners zijn gearriveerd! Ze staan te popelen om hun prestaties aan jullie te showen.

Järfälla – Zwedenreis – Comeniusproject

Järfälla – Zwedenreis – Comeniusproject

Sommigen onder jullie hebben er wellicht al van gehoord: het Comeniusproject. Midden februari heben jullie waarschijnlijk wel een groepje Franse studenten op onze school opgemerkt. Deze “uitwisselingsstudenten” namen, samen met enkele 5de jaars van Sint-Donatus, deel aan een Europees samenwerkingsproject, georganiseerd door Comenius. De deelnemers van onze school die een Franse of Zweedse leerling ontvingen, kregen de kans om samen met meneer Bettens, mevrouw Van den Eynde en meneer Gillaerts naar het Zweedse Järfälla te trekken.

Top 10 grappige filmpjes

Top 10 grappige filmpjes

Hoogtijd voor eens wat HUMOR!! Speciaal voor jullie hebben wij de beste filmpjes verzameld! 😀

Gokken bij jongeren

Gokken bij jongeren

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die steeds zijn pronostiek geeft voor bepaalde voetbalmatchen, tennismatchen, enz…. Maar tegenwoordig gaat het nog een stapje verder. Sommige jongeren gaan zelfs naar krantenwinkeltjes of grote gokkantoren. Daar wagen zij zich dan aan een gokje; vaak met een kleine inzet. Maar is het wel verstandig om op zo’n jonge leeftijd te beginnen met gokken? Wij zeggen je alvast waarom niet!

Apps Top 15

Apps Top 15

Een App Store is een online softwarewinkel waar software gekocht kan worden. De software, ook wel apps genoemd, omvat programma’s voor smartphones van onder andere Nokia, HTC, Sony Ericsson, Samsung en Apple. De prijzen variëren van gratis tot 719,99 Euro.

De App Store van iTunes kennen jullie wellicht wel. Maar zoals jullie weten, bestaat er natuurlijk keuze uit miljoenen verschillende apps. Het is dan ook zeer moeilijk om te weten welke app je nu juist moet dowloaden. Om jullie hierbij te helpen, hebben wij een top 15 gemaakt van de apps die zonder meer nuttig voor jullie zijn en/of waar jullie zich best mee kunnen amuseren.

“Falling”: de nieuwe rage op internet?

“Falling”: de nieuwe rage op internet?

Een tijd geleden waren acts als planking, owling en benching erg in. Nu moeten deze activiteiten plaats ruimen voor de allerhipste trend : falling.

Vallen op straat, in het park, in de supermarkt … je kan het niet gekker bedenken. Wij hebben gemerkt dat vragen zoals: “ben je zat? Heb je gedronken? Kan je je echt niet recht houden?“ volkomen normale reacties zijn. Volg mee en … have fun!

LSD-td: wat vooraf ging…

LSD-td: wat vooraf ging…

Ben je benieuwd naar wat er allemaal vooraf ging? Hoe alles tot stand kwam en wat er allemaal moest gebeuren om deze fuif te laten verlopen? Kom dit allemaal te weten in volgend artikel.