Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

DJ’s op Donatus

DJ’s op Donatus

Niet alleen ons team, maar ook andere leerlingen uit Sint-Donatus, laten hun creatieve brein de vrije loop en uiten hun creativiteit door muziek. Met een koptelefoon op hun hoofd en ‘platen’ in de hand, veroveren onze DJ’s de vele feestbeesten in Merchtem en omstreken. Omdat we al vaak van hun muzikale werk konden genieten, zetten we deze DJ’s graag eens in de spotlights! Let the show begin…

Total Failure

Tim De Mesmaeker,17,Wetenschappen Talen,House-Elektro,DnB,Popu,allerlei

Stijn Vranckaert,17,Wetenschappen Talen,House-Elektro-DnB,dubstep,popu,allerlei..

Wanneer zijn jullie begonnen met muziek te draaien en wat was hiervoor de aanleiding?

“Op school kregen we de kans om via SD-royal aan een dj-initatie deel te nemen. Mister P, Mister B en Mister M hebben ons aangezet en leerden ons de basis.

Hierdoor kregen we de kans om onze eerste “dj-set” te geven aan een klein publiek. Vervolgens kregen we 2x de kans om te draaien in “den IFI” wat bij ons echt de goesting aanwakkerde.

Dit jaar krijgen we zelfs de kans om te draaien op de LSD-TD. Ook in “den IFI” kan je ons dit jaar nog horen”.

Hoe zijn jullie op de naam gekomen en heeft dit een onderliggende betekenis?

“Voor onze eerste draaisessie tijdens de workshop hadden we redelijk wat stress. Om het publiek wat voor te bereiden en bescheiden te blijven noemden we onszelf “Total Failure”, zodat het alleen maar beter kon worden dan de naam deed vermoeden. Uiteindelijk bleken we lang niet zo slecht als we dachten en de naam Total Failure bleven we behouden. Het is dan ook lang geen onbekende naam meer in Merchtem! Zie ook onze facebookpagina”!

Wat voor genre van muziek draaien jullie?

“We draaien zoals we het zelf graag noemen “dikke schefkes”: alles wat feestsfeer brengt en waarop we ons zelf kunnen amuseren, want dit is voor ons de voornaamste reden waarom we hiermee zijn begonnen”.

Verdienen jullie hiermee of niet? Is dit noodzakelijk in jullie ogen om dit te blijven doen?

“We doen het niet voor geld; we doen het voor onszelf en voor de fun. Wij zijn blij dat we de kans krijgen om te laten zien waarmee we bezig zijn dus vragen we ook geen geld. Gratis drank echter is wel een vereiste”.

Wie betaalde het materiaal? Hebben jullie ouders meebetaald of moesten jullie alles zelf betalen?

“Welk materiaal? We hebben enkel onze cd’s en die betalen we zelf”.

Ik kan begrijpen dat het in die wereld niet zo gemakkelijk is om een ‘naam’ te krijgen. Hoe hebben jullie ervoor gezorgd dat de mensen jullie als dj’s gingen appreciëren en beamen?

“Dit komt gewoon door onze naam, het plezier dat we er aan beleven en het feestje dat we brengen telkens als we ergens gaan. Ons publiek bestaat voorlopig enkel maar uit vrienden en kennissen”.

Tot slot: waar en wanneer kunnen we jullie bezig zien en horen (dit voor wat extra reclame natuurlijk!)?

“Na ons debuut op SD-royal kregen we 2x de kans om te draaien in “den IFI”.

Dit jaar krijgen we zelfs de kans om te draaien op de LSD-TD(29 oktober) en 100-dagen van SD. Ook in “den IFI” kan je ons dit jaar nog horen (22 oktober)

Voor andere datums, check onze facebook”.

Wordt vervolgd…met ander DJ talent