Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Interview Tarik

Interview Tarik

Op maandag 2 november trokken we naar Carré. We hadden een afspraak geregeld met Tarik, de manager van Carré, voor een interview. Zonder te weten wat we konden verwachten, zochten we Tarik op. De sfeer zat meteen goed en Tarik beantwoordde al onze vragen met veel enthousiasme.

Hoelang werk je hier al bij Carré en wat houdt deze job precies in? En wat deed je hiervoor van job?

Ik werk al 18 jaar bij Carré. Nu doe ik het algemeen management, maar ik ben begonnen als kelner in de discotheek en nadien als verantwoordelijke voor het personeel.carre1

Vanwaar kwam je interesse voor deze job?

Toevallig. Tijdens mijn studentenjaren werkte ik in het weekend in de horeca. Na mijn studies had ik de ambitie om mijn stap te wagen in ‘nightlife’. Carré opende kort nadien de deuren en meteen trok ik mijn stoute schoenen aan. Gedurende de jaren kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid en bleef ik leergierig. Ik specialiseerde me op verschillende domeinen via avondschool. Tot ik plots het voorstel kreeg om de taak als manager op te nemen.

Hoe zwaar is het werken hier? Houdt het veel nachtwerk in? Of werk je ook overdag?

carre2Als manager heb je geen uren en werk ik zowat 7 op 7. Mijn aanwezigheid tijdens de openingsuren is een must. Nightlife verandert zo snel. Muziek, trends en het publiek moet je on the field beleven en begrijpen. Zo kan je bijsturen waar nodig is. Overdag en in de week vergaderen we, plannen we de strategieën, organiseren we events, maken afspraken met partners en bedrijven, maken uitnodigingen en beantwoorden veel e-mails. Dat is naar mijn mening een vergiftigde uitvinding. Meer en meer mensen vinden hun weg om op deze manier te communiceren. Helaas en onbewust creëert dit ook veel (en onnodige) pingpong mails.

Hoe kan je dit allemaal combineren met een gezin?

Door goede afspraken te maken. Van maandag tot vrijdag maak ik me onvoorwaardelijk vrij tussen 16u en 20U30. Dat is de tijd dat mijn zoon thuis is van school en gaat slapen. Ervoor en nadien doe ik mijn werk.

Hoeveel mensen werken er in Carré?

130 personen. Waaronder een aantal vaste, parttime en studenten.

Hoe realiseer je goede controles op drugs/minimumleeftijd?

carre3We werken met een lidkaartsysteem waarbij elke nieuwe bezoeker zich dient te registreren aan de hand van zijn/haar ID-kaart. De minimumleeftijd is 17 jaar. Controles op drugs gebeuren aan de hand van een goede samenwerking met onze medewerkers en de politie. Onze medewerkers worden gemotiveerd door een grote premie om verdachte handelingen of personen te melden. Eenmaal iemand betrapt, wordt hij overgedragen aan de politie. De boodschap naar onze party people is duidelijk: eerlijk en gezond uitgaan, ja! Drugs, neen!

Veel overlast merken we niet, daar we niet echt de muziek draaien die aanzet om drugs te gebruiken.

Gebeurt het vaak dat je toch met misbruiken geconfronteerd wordt?

Zeer weinig. Maar het valt jammer genoeg soms wel voor…

Wat gebeurt er als mensen dronken zijn?

We proberen overmatig drankgebruik tegen te gaan door de sociale controles van onze kelners. Eenmaal er iemand toch boven zijn theewater is, wordt deze vriendelijk verzocht de zaak te verlaten samen met vrienden of partner zodanig dat hij/zij niet blijft ronddolen op de parking.

Wat gebeurt er als er een vechtpartij is?

Beide partijen isoleren en onmiddellijk verwijderen uit de zaak. Lidkaarten worden geblokkeerd en de personen in kwestie komen er nooit meer in. Ons motto blijft evenwel, beter voorkomen dan genezen. Dit realiseer je vooral door een efficiënt deurbeleid.

Kan Carré aansprakelijk gesteld worden als er zich problemen voordoen?

Uiteraard ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van uw bezoekers in alle opzichten. Een item waar we dagelijks met veel zorg en heel bewust mee omgaan.

Wat is het ergste incident dat ooit gebeurd is?

In de 18 jaar dat we open zijn, is er ooit brand uitgebroken op het zolderverdiep dat werd veroorzaakt door binnenvuurwerk. Dit was tijdens de officiële voorstelling van de nieuwe MINI. We moesten toen iedereen evacueren. Zelfs VTM kwam er aan te pas. Gelukkig werd de brandhaard snel ontdekt en geblust.

Heel hartelijk bedankt voor je tijd.

Graag gedaan.

tarik1

Tanja Dexters, Tarik & Ellen Petri

tarrik2

Leki & Tarik

tarrik3

Tarik & Kaye Styles