Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Interview mcElvee

Interview mcElvee

Op de 100-dagen fuif van het STK was ik me volledig aan het laten gaan op Drum ‘n Bass. Tot mijn aandacht werd getrokken door een live zangeres. Na heel wat mailwerk volgde een interview met Line a.k.a. mcElvee.

Wie: Line a.k.a. mcElvee

Waar: geboren en getogen in Hasselt

Grote passie: Drum ‘n Bass

Hoe ben je begonnen met mc’en* ?

Het is eigenlijk allemaal begonnen met een hele grote liefde voor Drum ‘n Bass. Ik heb deze stijl 11 jaar geleden leren kennen op pukkelpop en vanaf het eerste moment dat ik het hoorde heb ik mijn rugzak neergesmeten en ben ik beginnen dansen. Een paar jaar later stond ik op de zelfde plaats te dansen en genieten met wat vrienden. We waren in een zotte bui dus we waren voor de lol wat rhymes aan het roepen. Stykz , een bevriende dj, had mij horen zingen en vroeg of ik dat eens wou proberen op één van zijn sets. Ik zag dat eerst niet echt zitten, want laten we eerlijk zijn, ik ben nu niet echt de persoon waarvan je zou verwachten dat ze wat rhymes dropt. Maar uiteindelijk ben ik het toch eens gaan proberen en nu ben ik heel blij dat ik die kans toen heb gegrepen, want ik heb er heel veel plezier aan, ik kom op leuke plaatsen en leer veel like –minded mensen kennen. En als je dat kunt door iets te doen wat je graag doet, dat is toch zalig.

Waarom koos je voor de DnB-stijl ?

Drum and bass geeft mij gewoon een heel goed gevoel. Als ik het hoor word ik gewoon gelukkig en heb ik zin om te dansen en te feesten. Het is eigenlijk de enige muziek die mij het gevoel geeft dat ik echt thuis ben. Ik heb het gevoel dat hij mij ondersteunt en als alles even tegenzit luister ik ernaar. Het geeft mij een soort feel-good boost. Ik vind het bijna magisch dat muziek zo een effect kan hebben.

Hoe ben je aan je artiestennaam gekomen ?

Dat is eigenlijk heel simpel. Gewoon de eerste letters van mijn voor- en achternaam : LV-> Elvee

Werk je samen met een andere groep of ben je liever solo bezig ?

Als mc werk je altijd samen met een dj. Het is een beetje jouw taak om de muziek die hij of zij draait te begeleiden en een soort schakel te zijn tussen de dj en het volk. Het is belangrijk dat je de dj goed kunt aanvullen, want dan kan je je energie samenbundelen en dat heeft zeker een effect op je publiek.

Schrijf je je rhymes zelf? En waar haal je de inspiratie?

Alle rhymes die ik doe op een podium heb ik zelf geschreven. Ik zou het maar zwak vinden van mezelf om andermans werk gewoon te kopiëren. Daar kruipt dus zeker wat tijd in. Mijn teksten zijn vooral gericht op het feestgevoel. Ze gaan over de mensen die ik zie, het gevoel dat de muziek je kan geven,… Ik wil de mensen zin geven om te feesten en alles los te gooien, ze zien lachen en gewoon zien genieten van de muziek. Want uiteindelijk zijn we op een feestje, toch?

Wat zijn de reacties van mensen rondom je? Wat vind je familie van je stem?

De reactie van de meeste mensen is : “Huh, Mc? Wat is dat?” En dan moet je eerst gaan uitleggen wat dat juist inhoud, maar eens ze wat filmpjes gezien hebben op youtube vinden ze het wel leuk denk ik.

Heb je nog last van zenuwen?

Altijd! Je kan nooit weten wat een avond je gaat brengen. Dat is het spannendste, voor het zelfde geld sta je voor een groep mensen die niet gaan appreciëren wat je brengt. Gelukkig heb ik geleerd dat een goede whiskey-cola altijd helpt ;).

Luister je in je vrije tijd ook nog naar andere muziekgenres ?

Ik luister vooral naar Drum ‘n Bass, het is belangrijk voor mij om steeds op de hoogte te zijn van de nieuwe muziek. Maar er zijn zeker ook andere genres die mij kunnen boeien zoals dubstep, hiphop, reggae,… .

Wat doe je nog graag buiten mc’en?

Ik denk dat dat de dingen zijn waar elk meisje van kan genieten: een goeie film, eens goed gaan winkelen, lekker eten,een dansje placeren, een pintje gaan drinken een beetje genieten van de mooie dingen.

Denk je er aan om dit als je werk te gaan doen?

Ik denk dat het niet echt realistisch zou zijn als ik zou denken dat ik hier ooit van zou kunnen leven, maar dat is ook niet echt mijn doel. Begrijp me niet verkeerd, ik zou graag zoveel mogelijk dingen willen bereiken en ik heb genoeg dromen en wensen, maar het is ook belangrijk te appreciëren wat je hebt. Ik zou niet willen dat allerlei frustraties mijn plezier zouden weghalen. Wat komt, dat komt en dat zal ik met beide handen aannemen.

Naar wie kijk je op?

Er zijn veel mc’s die ik heel goed vind! Enkele voorbeelden: Dynamite Mc, Mc deeizm, SP:MC, mc Mush , Mc D.O.C.,..

Heb je nog mooie dingen in t vooruitzicht?

Zeker! Het belooft een heel mooie zomer te worden. Ik kijk heel erg uit naar Rock Herk, Tomorrowland, noah’s arc .. Je kan altijd alle data vinden op mijn facebookpagina en op mijn youtubechannel.

En iedereen is altijd welkom om een feestje te bouwen natuurlijk 😉

* Het woord mc is eigenlijk een afkorting voor Master of Ceremony.
De term komt oorspronkelijk uit het hip-hop milieu. Sommige mensen zullen het woord mc vergelijken met het woord rapper, maar voor veel andere mensen heeft het een veel bredere betekenis.De mc is iemand die instaat voor het vlotte verloop van een avond. Hij/zij kondigt de dj’s aan, probeert de sfeer er in te brengen en de breaks (De rustige momenten in de muziek) een beetje in te vullen. Het is de taak van de mc om de muziek en sfeer goed aan te voelen en dan juist dat tikkeltje meer er aan toe te voegen,zodat het dak er helemaal af kan gaan.