Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Interview Günther Neefs

Interview Günther Neefs

De hopduvelfeesten 2010 waren weer een groot succes. Niemand minder dan Clouseau, Daan, Andes en nog vele andere, schitterende artiesten waren van de partij. Marlise en Lore namen ook een kijkje achter de schermen en kwamen Günther Neefs tegen. Over deze charmeur wouden wij wel iets meer te weten komen. Jij ook?

Hey Günther Neefs, heb je er zin in om straks met de concertband Steenhuffel op het podium te duiken?

Absoluut! De zenuwen vallen goed mee. Ik heb het geluid van de CBS bij het aankomen gehoord en het klinkt echt wel goed! Met een grote band optreden doe ik sowieso zeer graag. Ik vind het wel altijd iets meer hebben en het is plezant om te doen.

We duiken even terug in het verleden van Günther Neefs en hopen heel wat geheimen te weten te komen.

Haalde je veel kattenkwaad uit in je jeugd?

(gelach) Heb je dat ergens gelezen? (onschuldige blik) We zijn allemaal wel een beetje een deugniet geweest, hè? Ik vind dat een deel van het leven. Het leven moet niet altijd serieus zijn. Een  toffe grap uithalen moet af en toe wel eens kunnen.

Misschien een gewaagde vraag… Had je veel succes bij de meisjes? En wie is uiteindelijk de gelukkige geworden?

(gelach) Euhm… (denkt lang na) Veel succes? Vroeger moest je daar toch serieus achter jagen hoor. Het was niet allemaal zo gemakkelijk. Ik heb uiteindelijk een heel toffe madam leren kennen. Ik ken haar nu al 22 jaar. Dus dat is niet niks hé. We zijn in 1993 in het huwelijksbootje gestapt en we zijn nu al 17 jaar gelukkig getrouwd.

Je begon als drummer in een groepje en later deed je daar ook de zang.

Eigenlijk ben ik begonnen als percussionist en daar heb ik ook een hele tijd gespeeld als drummer. Maar het is eigenlijk heel gek ontstaan. Ik zat in de groep van Gerry Liekens. Iedere keer na het concert, wanneer we opruimden, zong ik liedjes van Frank Sinatra. Toen al I can see clearly now, wat ik zelf nu nog gebruik. Daarna vroeg Gerry van: “Gaat gij ‘ns een lieke zingen tijdens een concert?”. Dat heb ik dan gedaan en daar heb ik nooit spijt van gekregen. Want na verloop van tijd was het niet één nummer meer, maar drie of vier nummers.

En wanneer besloot je dan om solo te gaan?

Dat is heel laat gebeurd. Ik was 25 jaar en toen zong ik tussen de soep en de patatten. Maar dan was er een herdenking van mijn vader, voor 10 jaar Louis Neefs. Toen heeft de televisie mij gevraagd om daar te zingen en zo is dat gegroeid. De bal was aan het rollen..

Je hebt ook twee zonen. Zijn zij ambitieus in de muziekwereld?

Eén zoon is er vandaag ook bij. Hij drumt en de andere zit in het musicalgenre. Ik laat ze vrij om hun keuzes daarin zelf te maken.

Je hebt deelgenomen aan Parijs-Dakar, vertel eens over jouw ervaringen daar?

Eigenlijk heeft dat niet lang geduurd, maar het was heel fijn om te doen en het was natuurlijk een hele uitdaging voor mij. Het was ook zeer intensief. Maar jammer genoeg hebben wij onze motor opgeblazen en dat spelletje heeft daar maar zeven dagen geduurd.

Reed je als copiloot?

Ja, het was de bedoeling om later piloot te worden, maar dat was zo verschrikkelijk duur dat dat eigenlijk onverantwoord was.

Binnen elf dagen staat je verjaardag te wachten. Is er een feestje of party gepland?

Ik heb het nog niet gepland. Ik heb wel een fandag georganiseerd, op 19 september. Dan gaan we bijeenkomen in Mechelen.

Eerlijk? Eigenlijk heb ik nog niets gepland op de dag van mijn verjaardag. Dat zal ik dringend eens moeten doen denk ik. (lacht)

Is je zangcarrière je vaste job, of doe je daarbuiten nog iets anders?

Al twintig jaar is zingen mijn vaste job. Vroeger verkocht ik auto’s maar daar ben ik zo’n dertien jaar geleden mee gestopt. Ik deed dat heel graag, maar eigenlijk had ik daar vroeger mee moeten stoppen en mij smijten op mijn zangcarrière. Dat is uiteindelijk wel goed gekomen.

Wat heeft je ertoe geleid om in de muziekwereld te stappen? Vind je het nog steeds even leuk als vroeger om op een podium te staan?

Het is zeker nog altijd even leuk als vroeger en wat me daartoe geleid heeft is dat je daar eigenlijk in rolt. Op een zeker moment vragen ze je of je daar eens wilt komen zingen en dan moet je op de duur keuzes maken. Ik was aan het optreden. Ik ging van het een naar het ander. Ik vond het in begin een rare situatie. Als ik vroeger op tv kwam en ik daarna moest optreden dan herkenden de mensen je. Dat was nieuw voor mij en ik vond het ook een beetje angstaanjagend. Achteraf gezien vond ik dat super plezant.

Om af te sluiten, wat is je belangrijkste liedje qua tekst?

Ik denk Ik blijf bij jou, dat is het liedje dat nog altijd het meeste is bijgebleven. De tekst is geschreven door Stef Bos en ik vind dat een super nummer. Ik heb dat nummer te pakken gekregen via de platenfirma en opgenomen. Tien jaar later heeft hijzelf dit nummer uitgebracht op een plaat met allemaal onuitgebrachte liedjes.

En daarmee zit het interview erop. Günther Neefs is alweer weg voor een volgend en hopelijk even schitterend optreden als hier.

Website Günther Neefs: www.guntherneefs.be

2 reacties

  1. Joeri De Plecker
    Geplaatst op 9 oktober 2010 om 22:45

    Als eerste artikel een top interview, het is een zeer mooie start van magdazine 2010-2011. Proficiat en nog veel succes met de andere artikels die nog zullen volgen.