Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Freaky Age interview

Freaky Age interview

Lenny, Mathias, Jonas en Wouter, beter bekend als de leden van Freaky Age, speelden de hele tent plat op Rock Ternat 2010. De groep, afkomstig uit Ternat zelf, wist het publiek helemaal mee te krijgen met hun nummers “Every morning breaks out” en “Where do we go now”. We namen na hun optreden een kijkje achter de coulissen.

Hoe is het met jullie? Wat vonden jullie van jullie optreden?

Lenny: “Ik vond het echt super”! Mathi: “Ja, ik vond het ook geweldig. Wij zijn zelf afkomstig van Ternat, wat het wel leuk maakt natuurlijk aangezien veel van onze vrienden hier ook zijn vanavond”.
Lenny: “Het was wel een beetje stressen. Onze bassist heeft vorige week namelijk zijn pols gebroken. Dus een dag of 4-5 geleden hadden we aan een vriend gevraagd of die wou invallen. Hij heeft dan op 4 dagen tijd alle liedjes ingestudeerd”.

Dan hebben jullie wel geluk gehad om nog zo snel een invaller te regelen. Wij hadden het niet eens gemerkt dat het een andere bassist was die het podium met jullie deelde.

Toen jullie je eerste plaat uit hadden, gingen jullie allemaal nog naar school en waren jullie dus nog erg jong. Hoe combineerden jullie school met muziek?

Mathi: “Buiten Lenny gaat iedereen nog naar school. We hebben allemaal onze examens goed kunnen afleggen. De ene al wat beter dan de andere natuurlijk. Maar dat valt dus wel degelijk te combineren”.

Waar studeer je misschien?

Mathi: “Ik zit nu op de VUB, de Vrije Universiteit van Brusse,l waar ik Spaans en Engels studeer”.
Lenny: “Ik ben gestopt met school, al van toen ik in het middelbaar zat. Ik woon nu in Engeland en dat valt moeilijk te combineren met school”.

Toen jullie verschenen op de Humo’s Rock Rally waren jullie amper 15. Jullie kregen hier veel commentaar en negatieve reacties op. Hoe gingen jullie hier mee om?

Mathi: “We waren 14 jaar, erg jong dus”.
Lenny: “Iedereen had er commentaar op omdat het nog nooit gebeurd was dat er zo een jonge groep optrad op Humo’s Rock Rally. Wij hadden iets van: ofwel doen we dit en dan zien we wel wat er van komt, ofwel nemen we deel aan Eurosong For Kids. Onze keuze was snel gemaakt”.

Eurosong For Kids is inderdaad wel ineens een heel andere categorie met een ander publiek.

Maar kijk, het feit dat jullie hier nu staan bewijst toch dat jullie de juiste keuze hebben gemaakt. Wat is het gekste dat een fan ooit heeft gedaan voor jullie?

Lenny: “Ooit heeft een meisje een kussen naar ons gegooid toen we aan het opreden waren waarop ze had gestikt “Freaky Age – Nobody says merry Christmas”. Dit hadden we ooit gezegd in een interview. Het was dus wel gek om deze woorden zo op een kussen gestikt te zien. Dat kussen is één van de mooiste dingen die we ooit gekregen hebben en deze ligt nog steeds in mijn zetel”.

Wat waren jullie geworden als jullie geen zanger, gitarist, drummer of bassist waren geworden?

Mathi: “Niets anders denk ik. Ik zou me geen ander beroep kunnen inbeelden”.
Lenny: “Ik weet nog dat ik – ik was toen ongeveer 6 jaar – stenen verzamelde. Ik wou echt absoluut archeoloog worden. Maar na een tijd begon muziek mijn passie te worden en liet ik de stenen voor wat het was”.

Van archeoloog naar muzikant, waarom niet?
Jullie zijn bekend in België en omstreken. Hoe ervaren jullie je beroemdheid en valt dit te combineren met vrienden?


Lenny: “Dat valt heel goed te combineren. Ik zie het niet als ‘ beroemd zijn is geen contact meer met familie’. Onze vrienden en familie steunen ons bij alles want ze weten dat dit erg belangrijk is voor ons. Als we eens een familiefeest missen, vinden ze dit niet zo erg en ze hebben daar begrip voor”.
Mathi: “Ja ze staan allemaal 100% achter ons, in welke omstandigheden dan ook. Het is leuk dat we altijd op hun kunnen rekenen”.

Wat vinden jullie het beste liedje dat jullie zelf gemaakt hebben?


Mathi: “Voor mij is dat “The dreamers”.
Lenny: “Al onze liedjes hebben verschillende teksten en gaan over uiteenlopende dingen; dingen die we hebben meegemaakt. Elk liedje ligt dus anders bij mij. Maar als ik echt moet kiezen ga ik voor “Excitement in the morning light”.


Wat is jullie volgende optreden en waar?

Lenny: “Dat weten we eigenlijk zelf niet zo goed. Ik denk volgende week in Zuttendael in Nederland of België. Ik weet het niet exact”.
Mathi: “We zijn nu eigenlijk vooral bezig met ons nieuw album”. Komen jullie eigenlijk al lang naar Rock Ternat?

Ine: “Ik ben hier mijn eerste keer en ik kom volgend jaar in ieder geval terug”!
Lotte: “Ik ben hier nu mijn 2de keer. We zijn nu 16 jaar. De festivals beginnen dus zo wat te komen. Ook ik zal er volgend jaar weer bij zijn”!

En jullie, gingen of gaan jullie vaak naar festivals?

Lenny: “Rock Ternat hebben we ongeveer 10 jaar bijgewoond. We woonden in de buurt dus was het gemakkelijk om naartoe te gaan. Rock Ternat bestaat ook al erg lang, 25 jaar ongeveer”.

25 jaar al, dus ongeveer even lang als Pukkelpop? Dat wisten we niet.


Mathi: “Wat me wel opvalt, is dat er vroeger grotere namen kwamen dan nu. Maar het blijft een geweldig festival”.


Dat vinden wij ook! Zo dat was het ongeveer. Zouden jullie nog graag iets zeggen?

Lenny en Mathi: “We zitten hier eigenlijk wel goed. Hebben jullie niet nog wat vragen”?

*gelach* Misschien nog een vraag… Zouden we een handtekening mogen?

Mathi en Lenny: *gelach* “Ja, tuurlijk”!


Bedankt voor het interview! Nog veel succes met jullie muziekcarrière en misschien tot volgend jaar, op Rock Ternat 2011.

Eén reactie

  1. Onah
    Geplaatst op 25 november 2010 om 20:28

    Zalig gedaan Lottje & Ine ;D