Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Domino – de musical

Domino – de musical

We hadden reeds naar het tv-programma ‘Domino – De zoektocht’ gekeken. Na een paar korte fragmenten van de musical dachten we: dit wordt echt een topper!

We bestelden dus meteen tickets en twee weken later was het zover… We namen de trein naar Antwerpen en we genoten van een zalig namiddagje Domino!

Het hoofdpersonage in de musical, de 28-jarige Domino, wordt gespeeld door Deborah de Ridder. Dit is het verhaal:

Wanneer Domino besluit haar man te verlaten, gaat ze in een leuke, swingende en gezellige wijk wonen, namelijk Swentibold. Hier gebeurt er vanalles. Zo worden er vaak buurtfeesjes georganiseerd en de prettige sfeer is nooit ver weg. Domino neemt zich voor om geen man meer in haar leven te nemen, tot wanneer ze de mooie Sam (Alexander Metselaar) ontmoet…

Er is natuurlijk ook een negatieve kant aan het verhaal: de bewoners van Swentibold dreigen immers hun huizen te verliezen. Men wil de hele wijk afbreken en er flatgebouwen bouwen.
Ook wordt een buurvrouw van Domino bedrogen door haar man. Alsof dit nog niet genoeg is, krijgt een andere buurman kanker en dit terwijl zijn vrouw net zwanger is geworden. Deze buurman sterft.

Tijdens de begrafenisscène werd het muisstil in de zaal. Dit was ook de scène die ons het meest raakte. Maar niet enkel wij werden geraakt door dit gevoelig moment… Naast ons hoorden we een mevrouw snikken en boven ons namen mensen hun zakdoek. Dit was echt een wondermooie en pakkende scène.

Er zijn echter ook heel veel hilarische scènes waarin je echt niet meer serieus kan blijven. Maaike Cafmeyer ( Anne) en het homokoppel (Alex en Roland ) droegen hier een groot deel toe bij.
Ook al komt er veel ellende voor in het verhaal, toch blijven de bewoners van Swentibold positief ingesteld. Ze blijven steeds kleurrijk aangekleed en ze zijn meestal happy. Met de vele liedjes houden ze de moed er in. Al deze liedjes zijn van Clouseau. Het was leuk om te zien hoe het verhaal verzonnen is rond deze liedjes. Wij vinden dat dit zeer geslaagd is.

Na een tijdje komt Domino te weten dat haar ex-man mee verantwoordelijk is voor de afbraak van de wijk. Ze vraagt en smeekt hem om de afbraak stop te zetten. Hij wil dit enkel doen op één voorwaarde: als Domino terug bij hem intrekt. Maar wie kiest ze?? Haar ex-man of de nog jonge, inspirerende Sam?…

Het einde verklappen we echter nog niet! Deze prachtige musical is beslist een aanrader voor idereen, zowel voor jong als oud. Dus wacht niet en bestel je tickets!! De musical loopt nog tot 15 april 2012.
Wij hebben er alvast erg van genoten! En we hopen dat jullie dit ook zullen doen.