Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

DJ’s op Donatus III

DJ’s op Donatus III

Niet alleen ons team, maar ook  leerlingen uit Sint-Donatus, laten hun creatieve brein de vrije loop en uiten hun creativiteit door muziek. Met een koptelefoon op hun hoofd en ‘platen’ in de hand, veroveren onze DJ’s de vele feestbeesten in Merchtem en omstreken. Dj’s op Donatus deel 3

« Dj Chillaxx »

Simon Graind’Orge en Sam Du Bois  ==> 2 oud leerlingen van Sint Donatus

Wanneer zijn jullie begonnen met muziek te draaien en wat was hiervoor de aanleiding?

“Sam is eigenlijk beginnen draaien. Toen ik meer en meer in Sam zijn garage ‘Den Chillax’ kwam, begonnen we meer samen te spelen. Dat moet zo een 3 jaar geleden zijn. We amuseerden ons en dat is nog steeds het belangrijkste”.

Hoe zijn jullie op de naam gekomen en heeft dit een onderliggende betekenis?

“Omdat we altijd draaiden in ons kot ‘den Chillax’, besloten we onszelf “dj Chillaxx” te noemen, weliswaar met twee xx-en omdat er al een dj Chillax bestond”.

Wat voor genre van muziek draaien jullie?

“Goh, dat hangt er van af. Het gaat van commercieel naar deep electro/house. We durven ook wel eens wat dubstep en drum & bass te draaien. Zolang het maar feest is! We proberen telkens nieuwe verrassende schijven te vinden”.
Verdienen jullie hiermee of niet? Is het noodzakelijk in jullie ogen om dit te blijven doen?

“We proberen toch telkens wat geld te vragen in de mate van het mogelijke. Cd’s aankopen en rijden naar optredens in bv. Dendermonde zijn niet gratis.
Als het niet anders kan, gaan we natuurlijk geen neen zeggen. We amuseren ons te goed om optredens te laten liggen. Dus hoe meer optredens, hoe beter!”

Wie betaalde het materiaal? Hebben jullie ouders meebetaald of moesten jullie alles zelf betalen?

“Sam betaalde onze installatie maar dit geraakt nu stilaan verouderd. We kijken uit naar iets nieuws maar dat is wel moeilijk te vinden qua prijs/kwaliteit. Cd’s betalen we uiteraard zelf”.

Ik kan begrijpen dat het in die wereld niet zo gemakkelijk is om een ‘naam’ te krijgen. Hoe hebben jullie ervoor gezorgd dat de mensen jullie als dj gingen appreciëren en beamen?

“Tijdens elke fuif leer je bij en het is altijd een nieuwe ervaring. Via via kwamen we altijd binnen en zorgden we daar meestal voor een leuke sfeer. Dan is het fijn dat ze je het jaar nadien terug vragen.
Het is vooral leuk om te lezen na een fuif dat onze fanpagina op facebook een boost krijgt van nieuwe fans. Zo zitten we toch al aan 630 leden.

Maar vooral de adrenaline die je krijgt voor en na een optreden en het plezier is voor ons het belangrijkste om door te gaan”.

Tot slot : waar en wanneer kunnen we jullie bezig zien en horen ( voor wat extra reclame natuurlijk!)?

“In 2010 nog enkel op 29 december in JH Ifi.
Voor de rest in 2011 op 28 januari op jullie 100-dagen fuif in Nijdrop.
Wat we nu nog al weten is op 25 maart in Dibango, 30 april @ Torenhof Opstal en 14 mei @ Zenith in Dendermonde”.

Allen welkom!

2 reacties

 1. Sam Du Bois
  Geplaatst op 31 december 2010 om 05:03

  Mooi interview meisjes! 😉
  groeten aan den chillste leerkracht ooit

 2. Katrien De Neve
  Geplaatst op 20 januari 2011 om 20:57

  Danku!
  & ook merci om te willen meewerken he! ;D