Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

DJ’s op Donatus II

DJ’s op Donatus II

Niet alleen ons team, maar ook andere leerlingen uit Sint-Donatus, laten hun creatieve brein de vrije loop en uiten hun creativiteit door muziek. Met een koptelefoon op hun hoofd en ‘platen’ in de hand, veroveren onze DJ’s de vele feestbeesten in Merchtem en omstreken. Omdat we al vaak van hun muzikale werk konden genieten, zetten we deze DJ’s graag eens in de spotlights!

« Dj Dave »

David Christiane,18,Handel,House

Wanneer ben je begonnen met muziek te draaien en wat was hiervoor de aanleiding?

« Ik ben 2 jaar geleden begonnen en de aanleiding hiervoor was dat ik heel hard van dancemuziek hield. Ik ben toen beginnen uitgaan en ik ging altijd naar de dj kijken op de fuif waar ik stond ».

Hoe ben je op de naam gekomen en heeft dit een onderliggende betekenis?

« Mijn vrienden hebben daarvoor gezorgd. Het is gewoon een afleiding van mijn naam : DJ Dave ».

Wat voor genre van muziek draai je?

« House, Electro House, Progressive House, Techno/Minimal en Commercieel »

Verdienen je hiermee of niet? Is het noodzakelijk in jouw ogen om dit te blijven doen?

« Het verdient goed als je op veel fuiven kan en mag draaien maar dit is nog niet bij mij van toepassing. En ja, ik vind het noodzakelijk als je het wilt blijven doen ».

Wie betaalde het materiaal? Hebben jouw ouders meebetaald of moesten je alles zelf betalen?

« Mijn ouders hebben het voor mij betaald. Ik heb daarvoor wel veel voor school moeten werken zodat ik goede rapporten had. »

Ik kan begrijpen dat het in die wereld niet zo gemakkelijk is om een ‘naam’ te krijgen. Hoe heb je ervoor gezorgd dat de mensen jou als dj gingen appreciëren en beamen?

« In het begin draaide ik wat de mensen het liefst hoorden ; daarna probeerde ik om mijn eigen stijl te ontwikkelen, wat zeer moeilijk is in het begin omdat de meeste mensen toch nog van commerciële muziek blijven houden ».

Tot slot : waar en wanneer kunnen we je bezig zien en horen ( voor wat extra reclame natuurlijk!)?

« Ik ben, zoals veel dj’s, met privé-fuifjes begonnen. Daar ben ik nu mee gestopt. Ik ga mij nu enkel met echte feesjes bezig houden en ik ga tegen het einde van het jaar proberen om in een nightclub te draaien ».

Wordt vervolgd…met ander DJ talent