Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Boyce Avenue en Tyler Ward

Boyce Avenue en Tyler Ward

Op 14 november 2011 bracht hun wereldtournee Boyce Avenue naar België. Ze kwamen echter niet alleen! Tyler Ward kwam mee om in het voorprogramma op te treden. Het verrassende aan beide artiesten is dat deze niet bekend zijn geraakt via radio of TV. Neen! Toen ze op het concert vroegen: ‘Who discovered us through YouTube?’ schoten vrijwel alle handen de lucht in. YouTube dus….

Wij vertrokken samen om 19u. We hadden wel stress want het was voor ons allebei de eerste keer dat we in de AB in Brussel waren; ook het hele optreden kunnen bijwonen maakte ons al opgewonden!
Het concert zelf begon om 19u45 met een overenthousiaste Tyler die zich al snel ontpopte tot een echte “crowdpleaser”. Met de woorden ‘if you know the lyrics, sing along. If you don’t, then SHAME ON YOU!’ kreeg hij al gauw het hele publiek mee.

 

Jana kende het hele repertorium en dacht blijkbaar dat ze ook het niveau van Tyler aankon… Maar Tyler had de lat heel hoog gelegd. Na een paar nummers, waarbij iedereen meezong, behalve Franne (SHAME ON YOU!), riep hij Alejandro (de zanger van Boyce Avenue) om samen ‘Fix you’ van Coldplay te coveren: een heus kippenvelmoment.

 

Na het vijfenveertig minuten durende voorprogramma was het tien minuutjes wachten (om de sound-check te kunnen uitvoeren en het materiaal voor de hoofdact klaar te zetten). Tijdens die tijd konden we ook eens rondkijken en we zagen dat er toch wel heel veel volk was afgekomen op ‘die mannen van Youtube’.

Toen ze eindelijk het podium opliepen en de eerste noot van ‘Daylight/Tonight’ door de zaal klonk, ging het publiek uit zijn dak. Voor een band die in feite niet zo bekend is, hebben ze zeker een sterke fanbase in België. Alle muzikanten speelden in op het publiek. Dat zorgde op bepaalde momenten echt voor kippenvel. Met hun eigen nummers maar ook met klassiekers als ‘Rolling in the deep’, ‘Iris’ en ’Fast Car’ kregen ze het voltallig publiek mee. Er waren ook emotionele momenten waarin de drie broers wat meer vertelden over de songs en over wie de nummers werden geschreven. ‘Briane’ gaat bijvoorbeeld over de overleden vrouw van één van hun vrienden en ‘Broken Angel’ gaat over een vriendin van hen met een ongelukkige jeugd. Toen de laatste noot van ‘Every breath’ door de zaal klonk en Boyce Avenue zich van het podium begaf, ging nog niemand weg. Iedereen riep en bleef applaudisseren tot Alejandro terug op het podium verscheen. Hij speelde het prachtige, nieuwe nummer ‘Dare To Believe’. Na 3 bisnummers was het optreden dan echt gedaan.
Het leuke aan Boyce Avenue is dat het een echte live-band is. Geen enkel nummer werd geplaybackt en elke toon klonk zuiver. Het is fantastisch om echte muzikanten als deze bezig te zien in tijden waar je vooral geconfronteerd wordt met electro-gestuurde muziek zoals de muziek van Lady Gaga en Rihanna. De covers die Boyce Avenue brengt van bekende nummers laten zien hoe veelzijdig ze wel niet zijn en elk origineel liedje heeft een onderliggende boodschap. Zeker de moeite!

Nog enkele interessante weetjes over Boyce Avenue en Tyler Ward:

– Hun YouTube-channels zijn hun bron van beroemdheid; check dus zeker de channels ‘Tylerwardmusic’ en ‘BoyceAvenue’.
– Boyce Avenue is een band samengesteld uit drie broers uit Florida: Alejandro, Daniel and Fabian Manzano.
– De naam ‘Boyce Avenue’ is een samenstelling van de straten waarin ze als kind geleefd hebben.
– Boyce Avenue heeft een eigen label.
– Tyler Ward was een fan van BA. Daarom is hij zelf muziek beginnen posten op Youtube. Hij noemt Boyce Avenue dan ook “de reden voor zijn job”.
– Boyce Avenue heeft al samengewerkt met andere YouTube-artiesten zoals Kina Grannis, Box Man Dan, Tiffany Alvord, Megan Nicole, Alex Goot, David Choi en Tyler Ward.

– De 3 broers hun origine ligt in de Fillipijnen.
– Tyler komt uit Tennessee
– Hij komt in februari/maart terug met zijn hele crew.
– Tyler Ward Studios is onafhankelijk beheerd door Tyler en zijn crew.
– Geïnteresseerd in hun muziek? LIKE HUN FACEBOOK PAGE.

 

 

Eén reactie

  1. Karen Teugels
    Geplaatst op 14 februari 2012 om 18:43

    Had er graag zelf bij willen zijn!
    Volgende keer sta ik zeker mee in het publiek, en hopelijk is er dan ook zo’n sfeer ;D