Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Blink-182

Blink-182

Venten in short, all stars, gillende meisjes,… Het horen van één van de –voor mij althans- beste groepen aller tijden brengt me steeds weer dat nostalgisch gevoel naar boven.  De liefde, de bewondering die ik heb voor deze groep is haast onbeschrijfbaar groot. De woorden ‘Music Is Art’ hebben zij dan ook meer dan waar gemaakt.

Voor alle onwetenden onder ons eerst en vooral shame on you!, bij deze: Blink-182 is een Amerikaanse band afkomstig uit Californië, en zijn te herkennen aan hun heerlijke pop punk/ punkrock/ skate punk. Hun ‘geboortejaar’ is, net als het mijne, 1992. De band heeft zich vooral laten inspireren door bands als  The Descendents, Screeching Weasel en NOFX (tevens een heerlijke band).

Het zijn geen RnB-sletten die zitten te mijmeren over hun o-zo-ongelukkige leventje, geen hip-hoppers die proberen zo snel mogelijk geld te verdienen om vervolgens naar de andere kant van de wereld te trekken, hopend om de rest van hun leven geen zak meer te moeten doen, “some hot bitches in de jacuzzi”,… Neen! Gewoon pure muziek, zo sober, eenvoudig, maar wel recht uit het hart, met als doel de mensen, hun publiek, te raken. Én of het hen gelukt is…

Met geweldige, intussen old-skool, nummers als ‘All The Small Things’, ‘I Miss You’ en ‘What’s My Age Again?’ hebben ze een geweldige groep fans achter zich gekregen, waaronder ook mezelf. Hopend dat ik ze deze zomer eindelijk zal kunnen bewonderen op de 25ste editie van Pukkelpop, waarbij ik ongetwijfeld van de eerste tot de laatste seconde geëmotioneerd zal zijn, is Blink nog steeds een groep waar ik met een ongelooflijke smile, weliswaar dagelijks, naar luister. Want wat ze zeggen is meer dan waar: Music saves you when you’re broken; Music helps you through.
Blink guys, you’re great!

6 reacties

 1. Anon Iem
  Geplaatst op 15 mei 2010 om 19:40

  Geweldig artikel 🙂
  Maak er ook een over Linkin park? 🙂

  • Geplaatst op 17 mei 2010 om 13:55

   Inderdaad Kelly, nu weet je jouw volgende opdracht… thx Anoniem!

 2. Rnb fan
  Geplaatst op 18 mei 2010 om 22:25

  Sorry, maar je moet hip hop en RnB niet afkraken gewoon omdat jij zo voor blink bent. Je kan ook gewoon objectief blijven.

  • LostInCrowd
   Geplaatst op 30 mei 2010 om 14:59

   I totally agree with you!
   Probeer niemand tegen de schenen te schoppen als je schrijft, voor je het weet schoppen ze dubbel zo hard terug 😉

  • Kelly Aelbrecht
   Geplaatst op 31 mei 2010 om 14:50

   Hi my dear Rnb fan en LostinCrowd!

   Ten eerste, als je al commentaar geeft op een artikel, positief of negatief, geen probleem, maar heb tenminste het lef om je naam erbij te zetten… Hoe dan ook, respect voor ieders muziekstijl en mijn opdracht was om iets te schrijven over mijzelf en muziek, niet over de algemene opinie dus het is misschien wel vrij normaal dat je persoonlijke mening ietwat subjectief is. 😉

 3. LostInCrowd
  Geplaatst op 16 september 2010 om 20:03

  Kelly, het feit dat ik iets zeg moet je niet negatief opnemen. Persoonlijk ben ik een hevige fan van Blink 182 en draai ik hun single “Always” meer dan geliefd is in huis 😉
  Wij als lezer kennen je opdracht niet, wij lezen enkel wat jij schrijft. En dat komt dan over alsof jij niet echt veel respect toont voor andere soorten muziekstijlen.. Voor hetzelfde geld ben jij misschien de grootste muziekfanaat in heel Merchtem!

  – your dear LostInCrowd