Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Absynthe Minded

Absynthe Minded

“My Heroics Part One”, “Envoi”, “Moodswing Baby”, … Wie kent niet deze songs van één van de meest bekende groepen uit België?

U heeft het waarschijnlijk al lang geraden: Absynthe Minded! Met deze Gentse groep wisten wij een interview te versieren op Rock Ternat 2010.

Jullie groep bestaat nu toch al een tijdje; kenden jullie elkaar hiervoor ook al?

Bert: “Neen, we kenden elkaar nog maar een tijdje en we zijn dan direct begonnen met onze groep, Absynthe Minded. Ondertussen spelen we al jaren met elkaar en klikt het meer dan goed.“

Dat is natuurlijk essentieel voor een grootse groep als Absynthe Minded.

Renaud: “Inderdaad, het maakt het samenwerken een pak leuker. Vandaar dat ik ook steeds met plezier de optredens en repetities bijwoon.”

Jullie zijn bekend in België en omstreken. Hoe ervaren jullie je beroemdheid? Valt dit tecombineren met vrienden en familie?

Bert: “De meesten denken dat eens je beroemd bent je geen tijd meer hebt voor vrienden of familie maar niets is minder waar. We hebben misschien wel iets minder contact maar als we elkaar terug zien is het plezier eens zo groot.”

Moest je zelf mogen kiezen, met wie zou je dan wel eens het podium willen delen?

Bert: “Dat is best nog wel een moeilijke vraag. Er zijn zoveel artiesten die ik bewonder. Ik zou er niet uit kunnen kiezen.”

Renaud: “Voor mij geldt hetzelfde; ik heb ook niet echt een voorkeur.”

Welk van jullie liedjes vind je het allerbeste?

Bert: “Als ik echt moet kiezen zou ik voor “Multiple choice” gaan. Dat is en blijft het mooiste volgens mij.”

Het liedje ‘Envoie’ is de vertaling van een gedicht van Hugo Claus. Hoe zijn jullie hierop gekomen? Waren jullie fan van Hugo Claus?

Bert: “Ik weet het werk van Hugo Claus zeker te appreciëren maar een echt grote fan ben ik ook weer niet. Het is wel zo dat hij een zeer inspirerende man is. Vandaar dat we ook zijn gedicht hebben gekozen.“

Wat willen jullie nog bereiken in jullie muziekcarrière?

Bert: “We zouden heel graag volgend jaar op festivals in Oost-Europa optreden. Misschien lukt ons dat ook wel. Dat zou fantastisch zijn!”

Beroemd zijn houdt ook in dat je veel fans hebt. Hebben jullie al nare ervaringen meegemaakt met fans zoals iets te uitbundige fans of net mensen die niets van jullie moeten hebben?

Renaud: “Bert heeft ooit wel iets meegemaakt. Weet je nog Bert, met die appel…”

Bert: “Vergeten ga ik dat zeker niet doen! Ooit stonden we op te treden en kreeg ik plots een appel naar mijn hoofd gegooid! Leuk is anders.”

Dat is inderdaad best wel een nare ervaring, ja!

Hebben jullie naast zingen nog tijd voor andere hobby’s?

Bert: “Renaud wel ja.”

Renaud: “Naast muziek hou ik me ook graag bezig met koken. Wanneer ik thuis ben probeer ik steeds nieuwe recepten uit.”

Oke, bedankt voor het interview! We wensen jullie nog erg veel succes met jullie verdere muziekcarrière.