Koken

Studenten lijden soms een hard bestaan: naast lessen volgen en hun kot ieder jaar eens stofzuigen, moeten ze ook nog eens instaan voor hun eigen voedselvoorziening. Wij kunnen niet aanzien dat jongeren zouden verhongeren door gebrek aan keukenkennis en daarom presenteren wij u hier enkele makkelijk te volgen kookrecepten voor studenten. Met klare en geïllustreerde beschrijvingen kunnen jullie meteen aan de slag achter het fornuis om deze lekkere en (soms zelfs) gezonde maaltijden zelf te bereiden. Zet je koksmuts maar op!

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Cocktails

Cocktails

25 februari 2011. Nog 125 dagen tot de zomervakantie. Omdat wij zo lang niet kunnen wachten, gaan we voor jullie 5 geweldige cocktails op een rijtje zetten. Van de bekende ‘Margarita’ met een vleugje limoen, tot een overheerlijke ‘Passione Martini’. Ook de ‘Mojito’ kon hier zeker en vast niet ontbreken. Wij leren je ze zelf te bereiden om zo aan de meest sombere dag een geweldige afsluiter te geven, of wie weet… wel een goede starter. Met deze cocktails kom je alvast in de vakantiesfeer en kan het feest beginnen. Opgepast: niet voor gevoelige drinkers!

1. Cosmopolitan

Wou jij je altijd al eens voelen zoals Carrie Bradshaw (Sex and the city)? Met de overheerlijke Cosmopolitan cocktail voel jij je als een echte ster. Het is een cocktail voor echte lekkerbekken. Maar hoe bereid je dit drankje nu eigenlijk? Dit kom je hier te weten.

 • Benodigdheden

– Wodka

– Cointreau

– Verse limoen

– Cranberry sap

– IJsblokjes

 • Bereidingswijze

Neem 3 borrelglaasjes wodka, 1 borrelglas cointreau en limoensap en een lepeltje cranberry sap. Meng dit alles en voeg ijs toe. Neem een passend cocktailglas en giet het drankje erin. De Cosmopolitan cocktail kan nu geserveerd worden.

Geniet ervan!

 

2. White Lady

Deze cocktail is speciaal gemaakt voor het vrouwelijk geslacht. Dit drankje wordt pas echt verleidelijk als je het zeer koud drinkt. Jongens, jullie zijn gewaarschuwd! 😉

 • Benodigdheden

-50 ml gin

-25 ml vers citroensap

-25 ml cointreau

– IJsblokjes

– Sneetje citroen

 • Bereidingswijze

Doe ijsblokjes in een cocktailshaker. Voeg de gin, citroensap en cointreau er aan toe en schud het geheel goed. Giet vervolgens het drankje in een zeer gekoeld cocktailglas en serveer het met een sneetje citroen om het een extra touch te geven.

3. Margarita

Waarschuwing: Deze cocktail mag enkel gebruikt worden voor mensen die goed bestand zijn tegen alcohol. Dit is een echt uitdagend drankje.

 • Benodigdheden

-35 ml tequila

-20 ml cointreau

-15 ml limoen- of citroensap

 

 

 • Bereidingswijze

Neem een glas en ga met een schijfje limoen over de rand, zodat deze vochtig wordt. Strooi vervolgens wat zout op de met limoensap bedekte rand. Voeg de cointreau, tequila en limoensap samen met wat ijs in een shaker en meng dit goed. Giet tenslotte het drankje in het glas, en je Margarita is helemaal klaar om geserveerd te worden.

 

4. Passione Martini

Zoals de cocktail al laat vermoeden, is dit een cocktail vol passie. Het mengen van zoute en zure ingrediënten maakt dat zijn intense smaak vele mensen aanspreken.

 • Benodigdheden

-50 ml Martini Rosato

-25 ml passievrucht wodka

-30 ml ananassap

-10 ml suiker

 

 

 • Bereidingswijze

Neem je shaker bij de hand en giet er de Martini Rosato, passievrucht wodka en ananassap in. Schud dit tot alles goed gemengd is. Alvorens de cocktail in het glas te gieten, giet je een bodempje suiker in het glas zodat het drankje dit kan opslorpen. Zo bekom je een echt, zoete lekkernij.

 

5. Mojito

En last but not least, een heerlijke Mojito. Waarom deze cocktail zo een succes heeft, kom je te weten na hem eens te proeven. Hier is jouw kans!

 • Benodigdheden

-50 ml Bacardi

-Limoensap

-10 muntblaadjes

-10 ml suikersiroop

-2 theelepels rietsuiker

 • Bereidingswijze

Begin met de Bacardi, limoensap, suikersiroop en 5 muntblaadjes bijeen te gieten zodat de smaken zich goed dooreen mengen. Neem een glas en doe er enkele ijsblokjes in. Giet het drankje in het glas en voeg er de rietsuiker en de overige 5 muntblaadjes aan toe. Voor de afwerking kan je eventueel de rand van het glas nog indompelen in de suiker en er een schijfje limoen opsteken. Heerlijk!

 


 

Eén reactie

 1. bram van cauteren
  Geplaatst op 28 februari 2011 om 14:10

  Schol! … … … … hips…