Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

URBANUS

URBANUS

Urbanus zelf is klaar om na zijn laatste zaalshow – nu alweer 10 jaar geleden- opnieuw de confrontatie met het publiek aan te gaan. Als reporter van Magdazine ging ik, Romain De Zutter, een kijkje nemen. De grote vraag was uiteraard of hij de zaal nog steeds in rep en roer kon krijgen…

Tekening: Sam Robberechts

De show vond plaats op vier data, alle eind 2011 en zoals verwacht waren deze vier maal helemaal uitverkocht! Urbanus was nog steeds de oude. Na de eerste mop zat de sfeer er al meteen goed in. De grote, Belgische komiek zong ook enkele oudere nummers zoals « Madammen met een bontjas » en « Hottentot ». De show bestond grotendeels uit humor, gebaseerd op de actualiteit. Zo waren er ook enkele moppen over Maggie De Block en de hele heisa er rond. Wel gebruikte Urbanus opvallend meer attributen dan in zijn vroegere show zoals bijvoorbeeld het « draaiende molentje ».

Het (schijnbaar) nonchalante gedrag en de typische humor van Urbanus vielen nog steeds in de smaak bij het publiek en overtuigden enorm. De dosis nostalgie en enthousiasme van de komiek blijven dus nog steeds zijn aandachtspunten. Opvallende aanwezige was mevrouw Vanderstappen (leerkracht SD) die waarschijnlijk toch ook een Urbanusfan is?
.
Sommige critici dachten dat hij niet meer zou overtuigen na de lange pauze maar na afloop hebben deze zeer zeker hun mening moeten herzien!

2 reacties

 1. Peter Bettens
  Geplaatst op 16 februari 2012 om 20:40

  Tof dat Urbanus nog steeds een zaalshow kan maken! Wij keken er vroeger naar op tv en daarna op video tot de tape stuk was!
  Tof artikel en tekening!

 2. Wannes
  Geplaatst op 10 maart 2012 om 15:31

  Mooi artikel sander!