Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Menuet

Menuet

Verkiest gij theater om mee te lachen of wordt ge liever verontrust? Bij ons kunt ge kiezen. Kijk vrolijk, cynisch, zwart, spottend, met de glimlach of met mededogen. Laat uw blik sturen door TG Vagevuur. Ieder zijn gedacht is niks teveel, maar toch. Wij geven u er zelf al drie. Dat van u zou er teveel aan zijn. Kunt ge het niet laten? Doe wat ge wilt. Maar denk vooral niet dat het eeuwige licht uit uw poepke schijnt.

Zekerheden als atomen botsen en splitsen. Wat is werkelijk waar? TG Vagevuur ensceneert de roman Menuet van L.P. Boon in een multimediale en beklijvende voorstelling over waarheid en verloren lopen in je eigen gedachten. Drie visies op eenzelfde werkelijkheid gaan met elkaar het gevecht aan op de scène. Drie delen voor drie personages, die de kijker meesleuren in de maalstroom van hun gedachten en het perspectief vervormen.
Ik zal standhouden met mijn eigen geïsoleerde gelijk, achter mijn muur van feiten, op mijn zuil van waarheid, op mijn planeet, op mijn eiland, in mijn vrieskelder.

Een man, zijn vrouw en een meisje. Eén heeft een bevreemdende fascinatie voor berichtgeving van gruwel en rampen, één is een werkmier die kinderkleren verkoopt via een mysterieuze zwager, één pookt in de verwrongen verhoudingen. Eén werkt in de ijskelders, één laat overal maandverbanden slingeren en één is huishoudhulpje. Zij wil niet weten wat hij daarboven doet. Hij gluurt onder haar rok, midden tussen haar benen, terwijl ze de spiegel kuist. En zij vertelt hem uiteindelijk alles: een ijskoude regen van woorden. Een zwager. Een voorval in de hof, bij de bloemkolen. Ze is tegen de draad gelopen. Zo zegt ze toch.
—-
TG Vagevuur, een jong theatercollectief uit de stal van de Toneelacademie Maastricht, wil de onvolkomenheid van de mens belichten, zijn angsten en drijfveren bloot leggen. De makers experimenteren met de combinatie van afgebeende, rauwe en realistische ensceneringen en hedendaagse multimediale middelen om tot nieuwe vertelperspectieven te komen.
www.tgvagevuur.be
http://www.youtube.com/watch?v=73mB0e6ZxTA

Regie: Koen Kerckhofs
Spel: Melissa Marien, Mieke Proost & Peter Smolders
Decor & techniek: Pol Verwilt
Productie & media: Koen Boesman
Data & Tickets:
13 november 20u30 (Rataplan, Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout – www.rataplanvzw.be of 03/292 97 40)
10 – 11 december 20u30 (Vlaams Fruit, Theater Het Klokhuis, Parochiaanstraat 4, 2000 Antwerpen – www.vlaamsfruit.be of 03/231 71 81)