Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Gymgala 2009

Gymgala 2009

Op zaterdag 19 december, een koude winterdag, na de examens, was het wel tijd voor een beetje ontspanning. De twaalfde editie van het jaarlijkse ‘Gymgala van Vlaanderen’ in het Gentse Kuipke was voor mij ideaal.

Tot ieders grote verbazing was ’t Kuipke volledig uitverkocht. De belangstelling voor elke discipline in de turnsport heeft dus duidelijk een boost gekregen, hier kunnen we niet anders dan blij om zijn.

AGD (artistieke gymnastiek dames)

Aagje Vanwalleghem sprak het publiek toe en stelde de gastheren Joeri De Jonghe en Niels Daniel voor, later op de avond toonde ze haar brug- en grondoefening. Ook onze andere Belgische topgymnaste liet zich bewonderen, Gaelle Mys toonde haar kunsten op de balk en op grond. De Roemeense turnster Ana Porgras en de Russische Anna Myzdrikova toonden zich van hun beste kant.

RG (ritmische gymnastiek)

Lieselotte Diels was ongetwijfeld het meest opvallend voor de fans van de ritmische gymnastiek. Ze is amper  16 jaar, maar ze is wel al nationaal kampioene. Ze bracht ons haar nieuwe hoepeloefening.

Acro (acrobatische gymnastiek)

Maaike Croket, Corinne Van Hombeeck en Eloïse Vanstaen zijn Vlaamse acrogymnasten die een zeer mooie tempo-oefening brachten. Een balans-oefening werd gebracht door Tatjana De Vos en Florence Henrist.

AGH (Artistieke gymnastiek heren)

Koen Van Damme toonde zijn oefening aan de ringen. Hij sukkelt al een tijdje met een knieblessure maar hij wou toch aan zijn publiek duidelijk maken dat hij nog lang niet uitgezongen is. Op de andere herentoestellen kregen we oefeningen te zien van turners uit Israël, Hongarije en Frankrijk.

Tumbling en trampoline

De tumblingreeksen waren weer een plezier om naar te kijken. De tumblers kwamen uit Frankrijk, Rusland, Oekraïne en uit ons eigen land kregen we Jonathan Duyols . We kregen ook twee trampolinespringers uit Rusland en Oekraïne te zien.

Verrassingsacts

We werden ook verrast op enkele spectaculaire acts. Christian Petersen bracht ons een geweldige oefening op een loshangend touw en  “La planche Coréenne” gaf ons een adembenemend spektakel door gebruik te maken van een wipplank.

Els Smekens, de winnares van “So you think you can dance”, bracht ons een mooie choreografie. De kleinsten onder ons konden dan weer genieten van Laura Omloop, de winnares van het “Junior Eurosongfestival”.

Kortom het was een fantastische editie van het Gymgala. Volgend jaar zijn we weer van de partij ;-).

Bekijk alle foto’s van het gymgala: