Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

EXTRA TIME

EXTRA TIME

Maandag is doorgaans de stomste dag van de week maar wel de dag waarop het fantastische voetbalprogramma met Franck Raes op televisie komt, namelijk EXTRA TIME!

We besloten om op 22 november eens een kijkje te gaan nemen en te ontdekken hoe het er nu eigenlijk echt aan toe gaat in de studio.

De mensen van VRT lieten ons weten dat we om 21u05 aanwezig moesten zijn in ‘Videohouse’ te Vilvoorde. We dachten eerst met de bus te gaan maar omdat er ’s avonds laat geen bussen meer terugreden, hebben we een ander transportmiddel moeten vinden. Na lang zagen konden we onze moeders uiteindelijk overhalen om ons naar de fameuze “voetbaltempel” van VRT te brengen.

Onze “chauffeurs van dienst” moesten zich wel wat haasten want we waren al wat laat vertrokken. Zo kwamen we een kwartier te laat op de afspraak. Gelukkig bleek dat geen probleem te zijn. We kregen zelfs nog een gratis pint aangeboden. Hierdoor zat de sfeer er meteen goed in.

Een paar minuten later mochten we de studio betreden. We verschoten een beetje want we hadden het ons helemaal anders voorgesteld. We kwamen terecht in een nogal kille, ongezellige studio. Van vrienden hadden we al vernomen dat het anders was dan op de televisie. Toch hadden we het verschil helemaal niet zo groot verwacht.

Vooraleer de opname begon, kregen we richtlijnen over wanneer we moesten applaudisseren en kregen we meer informatie over het verloop van het programma. De persoon gaf niet alleen richtlijnen; hij was ook een soort van komiek of publieksopwarmer.

Ondertussen leerden wij de andere gasten kennen. Ze kwamen vanuit heel Vlaanderen. Onze buren kwamen uit Antwerpen en Lier.

Na een tijdje was eindelijk HET moment aangebroken: Bob Peeters, Guido Brepoels, Filip Joos, Gunther Schepens en Frank Raes kwamen binnen en settelden zich aan de alombekende “Extra Time-tafel”. Het gesprek verliep vlot. We vonden het wel wat jammer dat we niet zo’n goed zicht hadden op de beelden die ze lieten zien.

Toch was het een unieke ervaring om een rechtstreekse uizending bij te wonen en zeker ook om deze bekende personen van zo dichtbij te kunnen bewonderen.

Al bij al was het een leuke avond! Op 24 januari zullen we dit nog eens overdoen met meerdere voetbalvrienden.

Eén reactie

  1. Bart De Neve
    Geplaatst op 18 januari 2011 om 15:38

    Heel mooie schrijfstijl! Kusjes.