Events

Verslagen van festivals, tentoonstellingen, beurzen, tv-programma's, ... vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Concert kalender Magdazine

Concert kalender Magdazine

Het moet je maar overkomen: je favoriete band dwaalde helemaal af naar ons kleine landje en jij kwam er natuurlijk net te laat achter om nog tickets te kunnen bestellen! Wij kennen dat gevoel maar al te goed en we besloten dat het tijd was om onze medeleerlingen te informeren over de komende optredens dit jaar. We stelden een activiteitenkalender op van februari tot en met juni 2012.

Alex Agnew

Alex Agnew

Terug van weggeweest! Nadat hij in het Sportpaleis 5 maal voor uitverkochte zalen zorgde, gaf de Belgische stand-upcomedian Alex Agnew op 13 januari 2012 in Geel het startsein voor zijn nieuwe show ‘Interesting Times’!

URBANUS

URBANUS

Urbanus zelf is klaar om na zijn laatste zaalshow – nu alweer 10 jaar geleden- opnieuw de confrontatie met het publiek aan te gaan. Als reporter van Magdazine ging ik, Romain De Zutter, een kijkje nemen. De grote vraag was uiteraard of hij de zaal nog steeds in rep en roer kon krijgen…

IJssculpturenfestival in Brugge

IJssculpturenfestival in Brugge

IJs, een zaag, goede beeldhouwers, creativiteit en een zeer koude tent: wat heb je nog meer nodig om te beginnen aan een fantastisch ijsavontuur? Dit dachten de beeldhouwers wellicht ook toen ze aan hun opdracht begonnen. En als onderwerp werd er voor “Disneyfiguren” gekozen.

U leest hierbij een klein verslag van ons bezoek aan deze ijssculpturen.

Extra Time

Extra Time

De voetbalkenners onder ons zullen het TV-programma ‘Extra Time’ zeker en vast kennen. Elke maandagavond kaarten Frank Raes en Filip Joos, samen met enkele gasten, na over het voorbije voetbalweekend. Wij, Romain De Zutter en Loïck Picalausa, woonden een opname van Extra Time bij.

Hypnose

Hypnose

Hypnose is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Hoewel de wetenschappelijke geschiedenis van het gebruik van hypnose pas aanvangt met Franz Mesmer in de 18e eeuw werd de techniek reeds lang daarvoor toegepast door tovenaars en genezers. Meer weten? Kijk dan verder?

Chocoladeworkshop

Chocoladeworkshop

Op zaterdag 8 april maakten we ons klaar voor een chocoladeworkshop “Sjolaa”. Deze had plaats in Mechelen. Bij onze aankomst werden we hartelijk ontvangen met een hapje en een drankje. We kregen meteen een voorproefje van de chocolade die we daarna zelf gingen maken.

Alex Agnew

Alex Agnew

Eind februari zal Alex Agnew voor de eerste keer te zien zijn in het Sportpaleis met zijn best of show ‘Larger than Life’. Op vrijdag 21 januari gaf hij al een voorproefje op zijn try-out in jeugdhuis Nijdrop te Opwijk. Deze kans wouden wij niet laten liggen, en we vlogen op onze computer af om een ticket te bemachtigen. Alsof de show bijwonen alleen nog geen belevenis was, wouden we de man zelf kunnen ontmoeten en hem enkele vragen voorschotelen. “Wie niet waagt niet wint”, dachten we. En gelijk kregen we, toen we die week een mailtje kregen van de manager van Alex Agnew om een afspraak vast te leggen. Wil je weten hoe het afgelopen is?