Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Toneelstuk Pinokkio

Toneelstuk Pinokkio

Op vrijdag 12 maart trok ik samen met 2 vriendinnen naar het CC in Strombeek. Op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 maart stonden de leerlingen van het 6de jaar van het Jan-Van-Ruusbroeckcollege op de planken in het CC.

Op vraag van een vriendin besloot ik om toch maar eens een kijkje te gaan nemen. Zonder op voorhand te weten waarover het toneel ging, liet ik me meeslepen door de twee vertellers, die vanuit het niets plots tussen het publiek verschenen. Ze vertelden het verhaal van een kleine jongen, een kleine jongen die ieder van ons wel kent uit zijn kindertijd. De tijd waarin we nog in boze heksen en goede feeën geloofden. Juist, ik heb het over pinokkio, de houten pop die er van droomde om ooit een echte jongen te worden.

Dit oude verhaal werd op een frisse en originele manier naar voor gebracht door leerlingen. De scènes werden afgewisseld door stukjes live muziek en prachtig gezongen liedjes. Ella Scheerlinck bezorgde de hele zaal een kippenvelmoment wanneer zij live het liedje ‘I dreamed a dream’ zong.

De hoofdrol was voor Lawrence Luyten, hij wist de aandacht van het publiek gedurende het hele toneelstuk voor zich te houden. Hij speelde zijn rol met veel overtuiging en voegde er geregeld een scheut humor aan toe. Het viel meteen op dat deze jongen het nodige talent heeft om op de planken te staan.

Wat vooral opviel was dat de leerlingen heel zelfverzekerd op het podium stonden en heel goed op elkaar konden inspelen. Dit zorgde ervoor dat het toneel op een professionele manier gebracht werd en dat het dus aangenaam was om naar te kijken.

Het twee uur durende toneel wist heel de zaal te bekoren en verdiende natuurlijk een staande ovatie en een eindeloos durend applaus op het einde.