Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Slinkachu: “Rond een kunstenaar”

Slinkachu: “Rond een kunstenaar”

Fotootjes nemen van kleine mensjes. “Simpel”, dachten we. Maar we dachten verkeerd! Wat een makkelijke opdracht moest worden, draaide uit in een helse queeste naar voldoening. Op een bepaald moment waren we bijna hopeloos op zoek naar inspiratie. We namen het zelfs in beraad om voor een ander onderwerp te opteren. We waren echt verblind door de (blijkbare) “simpliciteit” van de originele kunstwerken van Slinkachu.

Doordat de Engelse kunstenaar Slinkachu zijn werken er zo simpel uitzien, kregen we er een vertekend beeld van. In feite is het zéér moeilijk om dergelijke werkjes te verwezenlijken. Je moet niet alleen een passende situatie vinden maar je moet ook een beeld met een betekenis of een boodschap maken! Wat zeker niet te onderschatten is, is het voorbereidend werk: de attributen en miniatuurmensjes maken vergt zeer veel tijd. Wij hadden beperkte middelen omdat we maar een klein aantal miniatuurmensjes hadden.

Over Slinkachu.
Het ‘Kleine Mensen Project’ werd gestart in 2006. Slinkachu past miniatuurmensen van treinsets aan; maakt hiermee een installatie ergens in de stad of op straat en fotografeert het resultaat. Zijn werk, waarin ook humor is, is zowel een vorm van street-art als van fotografie. Enerzijds stimuleert hij de mensen om meer te letten op hun omgeving, anderzijds maakt hij gebruik van perspectief en diverse technieken om zijn foto’s een extra te geven. Hij wil vooral dat de mensen meeleven met de kleine personages.

 

We gingen op stap doorheen Sint-Donatus op zoek naar passende decors en vooral naar inspiratie. We vonden de tofste ideeën op onvoorziene plaatsen en met allerlei voorwerpen waarvan we eerst nooit gedacht hadden dat ze een goed beeld zouden geven. Zo konden we bijvoorbeeld, met behulp van krijt, een verslaafde man afbeelden en met een hangslot een romantisch beeld maken (zie foto’s hieronder).

 

We zijn weer een fijne en creatieve ervaring rijker. Door deze opdracht hebben we bovendien nog meer respect gekregen voor Slinkachu en zijn werk.