Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Rachel van Balen: “Rond een kunstenaar”

Rachel van Balen: “Rond een kunstenaar”

Waar moet je beginnen zoeken bij deze opdracht? Wij wisten het niet meteen. Uiteindelijk vonden we iets dat ons aansprak. Waarom kies je voor een beeldend kunstenaar? Omdat je zijn werken mooi vindt en vooral omdat je bepaalde werken uitkiest die je wil nadoen.

Wij kozen om een schilderij te maken met blacklightverf, geïnspireerd op enkele werken van Rachel van Balen.

Rachel van Balen, een Nederlandse kunstenares (http://www.rachelvanbalen.nl/), maakte, na het behalen van haar master in de schilderkunst, gebruik van blacklight in haar schilderijen. Hierdoor bezitten haar hedendaagse, schilderijen dikwijls twee gezichten. Rachel van Balen heeft een typische stijl die gekenmerkt wordt door het gebruik van contrastrijke stilering op een grafisch niveau tegenover schilderkunstige dieptewerking. Als beeldend kunstenaar maakt ze naast schilderijen ook grafiek, tekeningen en foto’s.Een van de blackligtschilderijen van van Balen is met natuurelementen dus hebben we deze ook als basis gebruikt. We hebben een patroon gemaakt om zeker te zijn dat het niet verkeerd zou gaan met de verf. Omdat het doek zo groot als een schoolbank is (van Balen maakt ook monumentale werken), hebben we heel lang aan dit schilderij gewerkt.
Het was een leuk tijdverdrijf maar we waren ook blij als het eindelijk af was: na meer dan een maand hadden we een goed resultaat. Volgens ons is ons werk geslaagd!
Yasmin Van Linthoudt en Nona Verrezen.