Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

New Year’s Eve

New Year’s Eve

‘New Year’s Eve’ is een film in hetzelfde genre als ‘Zot van A’ en ‘Valentine’s Day’. De film laat de levens en de liefdesverwikkelingen van een aantal mensen zien op 31 december, oudejaarsdag, in New York. Een 10-tal verschillende verhaallijnen lopen door elkaar en laten steeds een soort liefde zien maar ook hoop en vergiffenis. Het is een typische romantische komedie maar toch is hij verrassend. Deze film werd geregisseerd door de 77-jarige Garry Marshall.

‘New Years Eve’ vertelt het verhaal van vele mensen en doet dit op een grappige en soms ook ontroerende manier. Met acteurs als Ashton Kutcher, Lea Michele, Katherine Heigl, Jessica Biel, Josh Duhamel, Hillary Swank, Robert De Niro,… heeft deze film een talentvolle cast en dat merk je in de acteerprestaties. Het lijkt ook zeer realistisch, met de Bal op Times Square en de aftelling. Je zou bijna denken dat je echt naar Nieuwjaar in het bruisende New York City aan het kijken bent.

Het verhaal start met Clair Morgan (Hilary Swank) die benoemd is tot Vice-President of the Times Square Alliance. Zij moet ervoor zorgen dat alles juist verloopt op Times Square. Zo moet ze nagaan of de Ball drop in orde is en dat de artiesten die optreden ook aanwezig zijn. Natuurlijk gaat er iets mis en moet zij het oplossen. Dit doet ze met de hulp van Brandon (Ludacris) en de elektricien Kominsky (Héctor Elizondo die trouwens bijna steeds aanwezig is in Marshall-films).

Een ander verhaal brengt ons bij Ingrid (Michelle Pfeiffer): een assistente van een platenmaatschappij. Zij wil, nog voor het begin van het nieuwe jaar, al haar voornemens volbrengen. Hiervoor heeft ze dus nog juist geteld 1 dag. Met de hulp van de jonge en speelse Paul (Zac Efron), in ruil voor tickets voor het gemaskerd bal van de maatschappij, probeert ze de -bijna onmogelijke- voornemens toch waar te maken. Haar lijst met voornemens bevat onder andere: ontslag nemen, ontbijten bij Tiffany’s, naar Bali gaan, een leven redden, een New York Taxi zonder file nemen, de wereld rondreizen, door de vijf verschillende delen van New York wandelen in één dag, verbaasd wezen en …. een nieuwjaarskus. Om te zien op welke manier al deze voornemens worden gerealiseerd moet je zeker de film bekijken (dit was één van mijn favoriete verhaallijnen)!
Een andere verhaallijn is de volgende: in een New Yorks hospitaal zie je twee koppels: de beide vrouwen, Tess Byrne (Jessica Biel) en Grace Schwab (Sarah Paulson) zijn hoogzwanger. Volgens de traditie in New York zal de baby die eerst geboren wordt op nieuwjaar een prijzenpot van 25.000 dollar krijgen. Al snel volgt er dus een strijd tussen de twee koppels waarbij de twee echtgenoten hun vrouw blijven “aanmoedigen” om als eerste te bevallen.
Nog een andere verhaallijn brengt ons bij Randy (Ashton Kutcher). Hij is een nerdy striptekenaar die een absolute hekel heeft aan nieuwjaar! Op deze dag maakte één van zijn ex-liefjes het immers uit! Om zijn dag dan nog eens erger te maken blijft de lift in zijn apartementsgebouw vasthangen. Hij zit samen met Elise (Lea Michele), een achtergrondzangeres die op tijd op Times Square moet geraken voor haar optreden, samen in deze kleine ruimte….
Dit zijn natuurlijk maar enkele verhaallijnen die aan bod komen in deze film. Toch zijn ze het allemaal waard om te bekijken. Ondanks de problemen van de verschillende personages moest ik vaak ook lachen! Het is een echte “feel good film” met verrassende wendingen. Natuurlijk is het ook wel een typische Amerikaanse eindejaarsfilm met een niet te moeilijke inhoud maar wel met een mooie soundtrack: een gewone, leuke, romantische komedie, zou ik zeggen.