Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Martin Handford: “Rond een kunstenaar”

Martin Handford: “Rond een kunstenaar”

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956) is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die rond de jaren 80 zijn figuurtje “Wally” bedacht. Wally is een wereldreiziger die altijd onderweg is en getekend wordt in grote, drukke illustraties. Vanaf de jaren 90 verwierf Handford internationale bekendheid met zijn “Where’s Wally?”-boeken, zoekboeken waarin een in rood en wit geklede man gevonden moest worden tussen vele andere figuurtjes: Wally.
Martin Handford en ik hebben wel wat gemeenschappelijk. We waren beiden al van jonge leeftijd geïnteresseerd in tekenen, voornamelijk interessante mensen die we tegen kwamen tijdens het gewone leven. Hij ging wel studeren in een kunstschool terwijl ik naar Sint-Donatus ga.
De serie boeken “Where’s Wally” inspireerde mij en dit leidde uiteindelijk tot de keuze van het onderwerp van mijn project “rond een kunstenaar”.
In het begin moest ik mijn tekenstijl wel wat aanpassen omdat ik normaal zo realistisch mogelijk probeer te tekenen. Dit alleen al nam een volledige les in beslag. Van zodra ik de specifieke stijl echter onder de knie had, ging het vlot, zeer vlot zelfs. Het was moeilijk om er mee te stoppen: ik bleef figuurtjes verder tekenen en hier en daar zal je zelfs enkele personages in mijn cursussen vinden :P. Het kleuren van de tekening vond ik dan weer net iets minder maar dat geeft wel een veel mooier beeld.


Dit was een zeer leuk onderwerp maar het is nog leuker om anderen te zien zoeken naar Wally. Zoeken jullie alvast mee naar mijn figuurtje?

Mathias-tekening-v3