Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Made in Asia

Made in Asia

Op zondag 20 maart trokken we naar de 3de editie van “Made In Asia”. Misschien zegt dat je niks maar als je een beetje Engels kan, kan je raden waarover deze expo gaat! “Gemaakt in Azië” is een geweldige ontmoeting met het verre oosten, meer bepaald Japan.

Als echte Japanliefhebbers stonden we zondag natuurlijk rond 10u voor de opening van “Made In Asia 3”. Zaterdag en zondag was spijtig genoeg al het laatste week-end. Je kon er ook al vrijdag van genieten, van 19u tot en met 21u.

Je merkte al snel dat je op de juiste plaats was. Veel mensen waren verkleed in hun lievelingsanime (= Japanse tekenfilms) -personage. Later kon je kijken naar een defilé van verklede mensen; dit heet dan “cosplay”. Cosplay is altijd leuk om naar te kijken omdat het lijkt alsof je in een andere wereld bent beland.  Aan de ingang van de tentoonstelling kreeg je een plan van het gebouw, omdat het anders niet evident was om je te oriënteren. Dan startte onze “tocht” doorheen de verschillende standjes, de karaokezalen, de game- ruimte, de “chill-room”, de voorstellingen van onder andere kung-fu en nog zoveel meer.

 

In de zalen kon je terecht om concerten bij te wonen of, zoals eerder vermeld, om cosplay te aanschouwen. Vele projecties van Japanse tekenfilms, evenals een gigantische karaoke, vonden daar ook plaats.

Naast standjes waar je vanalles kon kopen (manga’s, Koreaanse en Japanse cd’s, dvd’s, goodies, …) kon je ook een donatie geven aan het Rode Kruis na de dramatische gebeurtenissen in Japan.

Toen je een lange rij zag met aanschuivende mensen wist je meteen dat er een beroemde “mangaka” (tekenaar van Japanse strips) aanwezig was en het je kans was om je manga te laten signeren.

 

Een gemiste kans als deze kan je volgend jaar weer goed maken door aanwezig te zijn op de 4de editie, van 30/03/2012 tot en met 1/04/2012.