Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Lynn Spoor: “Rond een kunstenaar”

Lynn Spoor: “Rond een kunstenaar”

Deze opdracht was niet echt makkelijk voor mij. Ook al wist ik snel over wie en wat ik er rond wou doen, was het uitvoeren van mijn idee een stuk moeilijker. Ik wou iets doen wat ik ook echt leuk vond en daarom koos ik voor tekenen. Ik koos voor portrettekenen, net zoals Lynn Spoor.

Lynn SpoorLynn Spoor is een jonge, Nederlandse artieste die vooral bekend is om haar zeer realistische tekeningen. Niet allen tekent ze; ze schildert ook portretten op doek in opdracht van mensen over heel de wereld. Ze heeft zich gespecialiseerd in potloodtekeningen op papier en dan meer bepaald portrettekeningen: de “pencil-portraits” genaamd. Deze zijn meestal in zwart en grijs getekend maar soms ook in kleur. Ze werkt erg in detail. Via deze portretten heb ik haar dus ontdekt en ik wou graag ook in haar stijl kunnen tekenen. Ze tekent voornamelijk gezichten van bekende mensen (zangers, koninklijke familie, …). Het is op deze werken dat ik mijn werkjes heb gebaseerd.
Ian SomerhalderIn plaats van bekende dj’s of zangers ben ik voor een bekende acteur gegaan: Ian Somerhalder. Ik heb hem gekozen omdat hij mijn favoriete acteur is. Ooit tekende ik al eens een portret van hem af maar nu wou ik mijn vroeger tekenwerk niet enkel evenaren, ik wou het vooral beter doen.
Het begin was het moeilijkst. Om iets na te tekenen moeten alle afmetingen en vormen juist zijn, anders lukt het al niet meer. Ik tekende eerst de basis van het gezicht af. Daarna ben ik begonnen met de details af te werken en vooral dan de ogen en de mond. Deze zijn voor mij de belangrijkste dingen van een portret. Toch ging het tekenen maar moeizaam vooruit. Het wilde niet echt vlotten en het lukte ook niet altijd zoals ik het wilde. Mijn tekening heeft zeer lang, onafgewerkt, stilgelegen. Ik dacht echt dat ik het niet kon. De bemoedigende woorden van meneer Gillaerts en mijn vrienden echter hebben me toch aangezet om verder te gaan en de tekening af te werken.. Dus ben ik er met veel moed weer aan begonnen. Ik heb vele tekeningen van Lynn Spoor gaan herbekijken. Ik heb vooral goed gekeken naar de manier van afwerken. Na dit alles ging het snel. Ook al was ik op veel momenten er niet van overtuigd dat het goed genoeg was, ben ik toch doorgegaan tot ik deze resultaten kreeg.

Ik ben redelijk tevreden. Het is wel geen exacte kopie maar dat was ook niet de bedoeling. Ik merk dat ik op sommige vlakken van mijn tekenwerk verbeterd ben en dat vind ik zeker even belangrijk.

Yara

Eén reactie

  1. Geplaatst op 27 maart 2015 om 11:38

    Knap gedaan yara! Je weet toch dat het gezicht het moeilijkste is om na te tekenen … En Jij hebt het mooi gedaan. Doe zo verder 🙂