Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Lieve Blancquaert

Lieve Blancquaert

De naam Lieve Blancquaert zal bij velen onder jullie waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen. Als Belgische fotografe heeft deze dame het al ver gechopt.

Op 5 februari startte haar tentoonstelling in ‘De bank van arbeid’ in Gent. Deze tentoonstelling was bedoeld als een overzicht van haar prachtigste foto’s in 25 jaar fotografisch werk. De tentoonstelling liep tot 6 mei 2011. Wie dit dus gemist heeft, kan nu nog een glimp van enkele prachtige foto’s opvangen.


. Sinds 1985 werkt Lieve Blanqcuaert als fotografe bij verschillende tijdschriften en kranten. Ze startte haar carrière bij De Morgen om vervolgens te gaan werken bij de Volkskrant, Elsevier, De Standaard Magazine, Knack en Weekend Knack. Ze maakt ook fotoboeken samen met journalisten waaronder Annemie Struyf en Betty Mellaerts. Tot nu toe heeft ze al vijf zulke boeken uitgebracht. Lieve Blanqcuaert fotografeert ook voor campagnes ( bv. Oxfam) en televisie ( bv. ‘Voorbij de grens’).
De tentoonstelling in Gent was niet haar eerste. In 2003 werd er een tentoonstelling opgezet over haar werk ‘Vrouw’. Deze tentoonstelling reisde drie jaar rond in zowel België als in Nederland. In 2004 opende ze de tentoonstelling over haar werk ‘ Inshallah’. Lieve Blanqcuaert maakte tevens de internationale tentoonstelling ‘1 op 3 bestaat niet’ voor Plan International. De fototentoonstelling in 2011 verschilt toch wel van de voorgaande. Ze maakte een selectie uit haar 25 jaar fotografisch werk. Het is dus bedoeld als overzicht van haar bekendste en mooiste werk. Het waren aangrijpende portretten maar met een zachte kant. Ze waren zowel in zwart- wit als in kleur. Deze tentoonstelling werd voorgesteld in de ‘Bank van arbeid’ dat hiervoor een perfecte locatie was. De foto’s werden allemaal tentoongesteld in verschillende kleine ruimtes die op een sfeervolle manier werden belicht.