Hotspots

De hotspot is een rubriekje gevuld met interviews met knappe, mannelijke bekende Vlamingen. In deze rubriek leggen zij hun ziel bloot. Wij stelden hen vragen over hun persoonlijk leven, toekomst, verleden en carrière. Zo trachten we een analyse te maken van de persoon achter het knappe snoetje (en kontje!).

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

VJ Bram onder de loep

VJ Bram onder de loep

Wie? Bram Van Deputte
Waarvan kennen we hem? VJ bij Jim tv

Hoe was je vroeger als tiener?

Ik was vroeger vrij rustig. Het is natuurlijk al lang geleden. Soms voel ik me wel nog een tiener. Dit is best een moeilijke vraag.

Ik was een goede student. Mijn ouders zullen daar tot op een bepaalde hoogte wel akkoord mee gaan. Toen ik een beetje ouder werd, ging studeren beter. Ik zat op een strenge school. Het was pas vanaf mijn 4de middelbaar dat ik ben beginnen experimenteren en ontdekken. Later besefte ik wel dat er wat meer was in de wereld.

Je deed mee aan de wedstrijd ‘Most Wanted’ en werd tweede. Toch zien we jou meer op Jim dan de winnaar. Hoe komt dat?

Het probleem bij Jim is dat er weinig omkadering is. Ze denken dat je alles kan en je krijgt niet echt ondersteuning. Ze leren je niet hoe je interviews moet afnemen en hoe je voor een camera moet spreken. Men verwacht dat je die vaardigheden in je hebt en dat je al doende leert. Cliff heeft gewonnen en hij heeft ook zijn kwaliteiten, maar mijn voordeel was dat ik een journalistieke opleiding had. Ik had dus al wat televisie- en cameratraining gehad en dat heeft me geholpen. Hoewel, als ik de eerste afleveringen van mijzelf nu terug zie, schaam ik me dood. Gaandeweg leer je en Cliff had het moeilijk op dit vlak. In het begin kreeg Cliff nog wel enkele opdrachten, maar uiteindelijk minderde het en is hij gestopt. Hij studeert nu fotografie.

Cliff deed net als ik mee aan de screentesten voor ‘Moviesnackx’, maar ik heb dat dan gewonnen. In feite is dat het programma waar iedereen op Jim stiekem jaloers op is, want het is het enige programma waarmee je veel naar het buitenland mag reizen.

Hoe is het om te werken bij Jim tv?

Wel er klopt eigenlijk iets niet in jullie vraag, want je kan het niet echt ‘werken’ noemen en dat is het leuke aan deze job. Ik heb al reacties gekregen van mensen die zeggen dat ze jaloers zijn op mijn job. Je staat er niet altijd bij stil, maar uiteindelijk heb ik op twee jaar tijd al bijna de hele wereld rondgereisd om mensen te interviewen en dat vind ik eigenlijk niet werken.

Op sommige momenten is het wel zwaar. Bijvoorbeeld met ‘Festivalitis’, dan moeten we een heel weekend lang van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zwoegen en interviews voorbereiden. Maar je mag wel backstage op een festival en komt alle artiesten tegen. Je moet dus af en toe eens de klik maken dat het leuk is en dat je ervoor betaald wordt.

Weet je op de redactie is het eigenlijk één grote speeltuin.

Welke BV of wereldster heeft de grootste indruk op jou achtergelaten?

Quentin Tarantino. Ik heb deze persoon kunnen interviewen, slechts zeven minuten, maar toch. Ik was heel fier dat ik dit mocht doen, niet iedereen kan dit zeggen. Toen ik naar buiten ging en de volgende interviewer naar binnen zag gaan, dacht ik bij mezelf dat die persoon waarschijnlijk net hetzelfde dacht als ik daarnet:“ WAUW! Ik mag Quentin Tarantino interviewen”. Als je dan nadenkt, besef je dat het voor Tarantino gewoon zijn beroep is. Hij had die dag zeker 15 interviews. Maar dan nog: niet iedereen kan dat meemaken, dus ik was heel blij dat ik deze kans wel kreeg.

Een andere wereldster die indruk op mij heeft gemaakt, is de acteur Keanu Reeves. Ik had al van andere mensen gehoord dat hij nogal ongeïnteresseerd is en korte antwoorden geeft. Toen ik binnenkwam stelde ik eerst de standaardvragen over zijn nieuwe film. Toen ik daarna een vraag stelde over een film van hem die niet zo bekend is, bloeide hij helemaal open en begon hij gepassioneerd over die film te vertellen en deed spontaan en vriendelijk. Het is natuurlijk moeilijk om iemand helemaal los te krijgen in 15 minuten tijd, maar ik ben toch blij dat het mij uiteindelijk gelukt is.

Als Bekende Vlaming heeft Erik Van Looy indruk op mij gemaakt, enerzijds omdat hij de kans heeft gehad om naar Hollywood te gaan en daar dan effectief een film heeft mogen regisseren, met alle problemen van dien. En anderzijds omdat hij prachtige films geleverd heeft zoals Loft en De Zaak Alzheimer. En hij is een persoon die altijd zichzelf zal blijven.

Wat is je lievelingseten?

Heel stom, chipolata met bloemkool, witte saus en patatten, met er een beetje peterselie op en daar een laag vleessaus over, heerlijk! Zo kan je de patatten mengen. Echt kei lekker. Zo’n hele bloemkool is teveel voor mijn vriendin en mij, maar toch is het elke keer zo lekker dat we het niet kunnen laten staan. We eten altijd alles op, waardoor we ‘s avonds helemaal vol zitten. Als ik nog één avond te leven zou hebben, zou ik sowieso dat eten.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Ik zou alles ineens doen. Ik zou naar Amerika gaan, eerst in New York een paar dagen verblijven, vandaar naar Rocky Mountains gaan en daar gaan snowboarden. Dan naar LA om daar wat aan het strand te liggen en niks te doen. Als we dan nog wat geld overhebben, gaan we de plas over naar Thailand. Waar we dan wat rondtrekken. Maar dat zal budgettair moeilijk gaan.

Zowat een mix van alles lijkt voor mij de ideale vakantie. Er zijn zo van die momenten dat je alleen met een boek op het strand wilt luieren, maar dan heb je andere dagen dat je echt naar de stad wil trekken. Elke keer iets nieuws ontdekken.

Wat doe je nu in je vrije tijd?

Interviews afleggen (lacht). Ik ben een beetje computerverslaafd. Verder lees in kranten, bekijk al eens een filmpje. Er zijn zo van die dagen dat je een film insteekt om 10u en om 12u een nieuwe en op het einde van de dag blijkt dat je gewoon een hele dag voor de tv hebt gezeten.

Heb je een hobby?

(Lacht) Ik voetbal graag, ik snowboard. En internetshoppen, dat is een aparte hobby van me. Ik koop niet echt kleren ofzo, maar kijk vooral naar dvd’s en prularia. Zo kan ik uren blijven zoeken tot ik het ultieme object gevonden heb. Dat koop ik dan en als ik het thuis toegestuurd krijg, denk ik bij mezelf ‘waar moet ik dit nu weer zetten?’. Dan belandt het in de kast en een week later ben ik al vergeten dat ik het gekocht had.

Heb je ooit al rare voorstellen gekregen? Zo ja, welke?

Toen ik net begon bij Jim moest ik een kleine biografie geven voor op de site. Daar stond in dat ik het leuk vind om op een koude herfstavond bomma-gewijs in de zetel te kruipen met een fleecedeken, een film op te zetten en voor de stoof te genieten.

Twee dagen nadien kreeg ik een mailtje van een meisje met een foto erbij, zedelijk.

En ze zei in dat mailtje: ‘Als je ooit niemand vindt om samen met jou gezellig onder het dekentje te kruipen, mag je altijd eens bellen’. Maar dit heb ik nooit gedaan, ik had er op dat moment niet echt nood aan. De rare voorstellen die ik al gekregen heb vallen al bij al nog goed mee.

Heb je ooit al een gênant moment gehad?

Ongetwijfeld. Het meest gênante moment van mijn leven was in het eerste leerjaar. We moesten toen met school een misviering bijwonen en ik en een vriend zaten op de voorste rij naar de priester te luisteren. Mijn vriend vroeg zich af of de priester eigenlijk een onderbroek aanhad onder zijn habijt. Hij dacht van niet, terwijl ik dacht dat hij wel een onderbroek aanhad. Ik weet niet wat me bezielde, maar ik ben opgestaan en naar de priester gestapt. Toen ik bij de priester was heb ik onder zijn habijt gekeken en ik had wel degelijk gelijk. Later moest ik van de directrice in elke klas mijn verhaal gaan vertellen.

Heb je in de toekomst nog plannen in de televisiewereld?

Iedereen die voor televisie werkt, zal meteen zeggen dat het een leuke job is, heel gevarieerd en heel apart. Ik ben eigenlijk toevallig voor de camera verschenen. Het was niet echt mijn bedoeling, maar nu ik het toch doe, wil ik het zolang mogelijk blijven doen.

Ik denk niet dat ik nog tien jaar bij Jim kan werken dus ik wil wel naar andere dingen evolueren. Één van mijn dromen is om een reisprogramma te maken, maar dat hoeft echt niet per se voor de camera. Ik wil evengoed achter de schermen werken en dan de regie doen en alles uitwerken.

Welk programma zou je nog graag presenteren?

Top Gear. Het productiebudget dat die mannen mogen gebruiken is 10 000 keren groter dan het gemiddelde budget hier in Vlaanderen. Het is eigenlijk een autoprogramma dat geen autoprogramma is. Het is gewoon een geweldig grappige show die er schitterend uitziet die een beetje over auto’s gaat.

2 reacties

 1. Valerie Wouters
  Geplaatst op 1 april 2010 om 22:21

  & hij woont in Merchtem 😀

 2. bram van cauteren
  Geplaatst op 4 april 2010 om 13:33

  VJ Bram zal op woensdag 21 april het Groot dictee der Nederlandse taal op de Tweedaagse van het Nederlands voorlezen.

  Eén boodschap dus als je hem live en in ’t echt wil ontmoeten!

  Die van Nederlands