Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Twilight 2: New Moon

Twilight 2: New Moon

Eindelijk! De examens zijn gedaan. Ik kan het nog steeds niet geloven hoe ik me door die examens heb kunnen sleuren. Na al dat harde werk had ik toch wat ontspanning verdiend.

Samen met een paar vriendinnen gingen we ’s avonds naar de cinema. Na een hele dag lekker te luilakken en genieten van gewoon — tjah — niets te doen, vertrokken ik en papa rond 19.40u om Sarah en Yana op te pikken. Onderweg naar de Kinepolis te Brussel praatten ik en mijn vriendinnen wat bij over vanalles en nog wat. Ja, eindelijk we waren er! Samen met nog 2 andere vriendinnen en een broer van een vriendin hadden we afgesproken aan de hoofdingang. Yes, ze stonden al klaar. Allemaal gingen we vol enthousiasme naar de kassa en naar onze zaal. Met enige verbazing was er echt wel — maar ik zeg dan ook écht wel — weinig volk. Als we met 20 mensen waren in heel de zaal, dan was het al veel. Maar kom, daar trekken we ons toch helemaal niets van aan, niet waar? We zijn hier voor de film. Helemaal opgewonden wachtte ik op de film. Maar waarom duurden die reclames ein-de-looooooos? We gingen voor de film en niet voor die stomme reclames.

Eindelijk doofden de lichten. Jeeeeeeeeeeeeuj! Spannend. Daar kwam dan het eerste beeld: een maan. ‘Tjah ze konden de titel niet duidelijker uitbeelden’, denk ik dan. In het eerste deel is er onmiddellijk ‘drama’: Het begint bij Bellas’ 18de verjaardag. Ze krijgt allerlei cadeautjes van haar vampierenfamilie, waardoor ze zich per ongeluk snijdt aan inpakpapier. Plots krijgt Jasper (één van de broers van Edward) enorm veel zin in dat bloed. Edward kan net op tijd inspringen en Bella redden. Edward laat Bella helemaal alleen achter in Forks, omdat hij denkt dat een leven met hem te gevaarlijk is voor haar. Bella blijft alleen achter, samen met haar vader, met het gevolg dat ze in een depressie terecht komt. Maanden en maanden lang doet ze niets meer, blijft ze maar voor zich uit staren. Maar plots daagt haar goede vriend Jacob Black op, die haar komt opbeuren. Door steeds meer en meer met elkaar op te trekken begint Bella zich echt beter te voelen en het lijkt wel of er iets groeit tussen hen, vooral van Jacobs kant. Zo knutselen Bella en Jacob aan een motor om samen tijd door te brengen. Wanneer Bella dan eindelijk leert rijden met de motor, gebeurt er iets vreemds. Terwijl ze rijdt komt Edward in een soort van geestachtig iemand tevoorschijn. Bella gelooft haar ogen niet en rijdt sneller en sneller, waardoor Edward weer steeds tevoorschijn komt en haar waarschuwt om geen roekeloze dingen te doen. Uiteindelijk valt Bella van haar motor en is Jacob onmiddellijk daar om haar te helpen. Bella heeft het door. Hoe meer roekeloze dingen ze doet, hoe meer ze Edward zal zien. Hierdoor wordt Bella dan ook een echte adrenaline junkie. Ze doet allerlei gevaarlijke dingen waardoor ze Edward dan wel kan terug zien. Ondertussen is er iets raars aan de hand met Jacob. Jacob is namelijk vaak ‘plots’ verdwenen. De vriendschap tussen Bella en Jacob dreigt ook al te verwateren. Tot Bella door heeft dat Jacob optrekt met de verkeerde vrienden en dat hij meer is dan gewoon een mens. Hij is namelijk een wolf. Alles wordt nog ingewikkelder voor Bella. Eerst Edward die haar verlaat en nu Jacob, de enige die haar in leven hield en die uiteindelijk ook al geen gewone mens blijkt te zijn, maar een wolf. En het ergste is dat Jacob tegen vampiers is.
In deze Twilight-film wordt nog eens de enorme liefde benadrukt die er tussen Bella en Edward heerst. Bella gaat zelfs over tot zelfmoord om bij haar Edward te zijn. Maar dit lukt niet, want ze wordt net op tijd gered door Jacob. Uiteindelijk komt Edward toch terug en dan begint de warboel. Vanaf dan wordt alles zeer ingewikkeld.

Ik moet zelf toegeven dat ik er op den duur niet veel meer van snapte. Tot mijn enige spijt komt de actie pas naar het einde van de film toe. Maar de special effects waren wel supergoed! En de ogen, die lenzen waren echt zalig! Ze dringen echt tot je door en bij sommige personages lijkt het echt of ze gewoon door je heen kijken. Zelf vond ik de film ook wel ietsje te langdradig, maar ach, welk meisje houdt nu niet van romantiek? Dus meisjes: als je romantiek zoekt, dan is deze film toch wel ideaal, want romantiek komt er vaak (geloof me: zelfs heel vaak) aan bod. Al bij al vond ik het toch wel een goede film. Je wordt meegesleept in de wereld van de vampiers en de wolven waar alles kan. Romantiek en actie worden er samengesmolten als een geheel. En gespierde bovenlijven waren er ook genoeg. En geef toe: elk meisje ziet wel graag een gespierd bovenlijf! Dus was je al een fan van de eerst Twilight-movie, dan raad ik je de tweede zeker en vast ook aan. Ik heb me alleszins enorm geamuseerd en echt wel genoten van de film!