Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Les Choristes

Les Choristes

Een prachtige muzikale film. Het gezongen lied zal je zeker bekend in de oren klinken als je de film bekijkt. Maar niet gevreesd, er is ook een uniek verhaal in verweven vol drama en komedie. Kortom voor elk wat wils.

LesChoristesJa, een Franse film…Maar geen paniek! De functie ‘ondertitels’ kan nog altijd in werking gezet worden. Als je verder kijkt dan de taal, schuilt er een prachtig verhaal achter. De opbouw van de film is perfect. Muziekliefhebbers zingen meteen een toontje hoger als ze het prachtige gezang horen van de leerlingen met een hoge stem. Men blikt terug op het leven van een bijzondere surveillant. Eigenlijk was hij een muzikant die gefaald was in het opbouwen van een muziekcarrière. Hij kwam terecht op een jongensinternaat. Een stereotype directeur: zeer streng en geen enkel mondhoekje bleek ooit omhoog te gaan als teken van geluk. de surveillant richt een koor op met grote bewondering van de andere leerkrachten. Dag en nacht wordt er geoefend. Elke leerling heeft zijn eigen verhaal en hij heeft het privilege om ze te helpen verder gaan met hun leven en te genieten. Hij ontdekt een groots talent. Helaas wil deze leerling niet meewerken, enkel en alleen om zijn status hoog te houden. De stoere jongens bloeien één voor één open voor de ogen van hun dirigent. Zal de directeur het gezang laten stopzetten of wordt hij een backing vocal?