Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Les Barons

Les Barons

“Om in het leven baron te zijn, moet je zo lui mogelijk zijn. Elke mens wordt namelijk geboren met een krediet aan stappen. Elke stap brengt je dus dichter bij de dood. Wij, baronnen, weten dit van bij het begin. De meest ambitieuze baron ben ik, Hassan.”

“Ik droom ervan de mensen te doen lachen en er mijn beroep van te maken. Maar voor mijn vader is dit geen echt beroep. Buschauffeur daarentegen, is wel een echt beroep met een loonfiche aan het eind van de maand. Bovendien is dit bij ons ongepast om op scène staan en de mensen te doen lachen door over je familie en je vrienden te praten…”

Wij hadden niet op voorhand gepland om deze film te gaan bekijken. We zaten in het hartje van Brussel en hoorden dat deze film ging over Marokkanen die wat met zichzelf lachen. Er was niets anders dat ons aanstond, dus opteerden we voor deze film. Zonder verwachtingen trokken we naar cinemazaal 27. Tijdens de film werd er veel gelachen en er waren zelfs mensen die bleven juichen. Met een voldaan gevoel hebben we de zaal verlaten. De film was dus eigenlijk een komisch levensverhaal van de jonge Marokkaanse man, Hassan. Er kwam liefde, geweld, oplichting, vriendschap en nog veel meer aan te pas in deze film. Dit is zeker een aanrader!

‘Les barons’ is publiekstreffer

dinsdag 10 november 2009
Op vijf dagen tijd heeft de film ‘Les Barons’ van de Brusselse regisseur Nabil Ben Yadir al 15.500 bezoekers naar de filmzaal gelokt. Uitstekende cijfers voor een film die in slechts 10 bioscopen in ons land speelt. Vooral in Brussel zelf is de komedie over drie allochtone jongeren in Sint-Jansmolenbeek een hype. Daar kwamen al 8.500 mensen kijken.

© FM Brussel