Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Invictus

Invictus

Invictus is een film die zich afspeelt in Zuid-Afrika op het moment dat Nelson Mandela net terug aan de macht komt als president. Zijn probleem: de Apartheid. Nelson wil de Apartheid verdrijven uit Zuid-Afrika.

Om dit te bereiken zoekt hij iets dat de zwarten en de blanken gemeenschappelijk hebben. Het gemeenschappelijke punt: het Zuid-Afrikaanse rugbyteam “De Steenbokken”. Nelson wil ervoor zorgen dat de teamspirit in het hele land heerst. “De Steenbokken” zijn de nationale ploeg van Zuid-Afrika, dus Nelson denkt dat als ze de World Cup (1995) halen, heel het land zal mee supporteren. Zo hoopt hij dat de verschillende bevolkingsgroepen vrede zullen sluiten en de Apartheid zal verdwijnen.

Nelson spreekt de kapitein van het rugbyteam, François Pienaar, aan om ervoor te zorgen dat er hard getraind wordt om de World Cup te halen. Het lijkt de zwaarste opdracht ooit.

Wonder boven wonder halen “De Steenbokken” de kwartfinales, later ook nog eens de finales.

De finale wordt gespeeld tussen Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Dit is echt een zware tegenstander. Ze hebben het wereldrecord van het hoogste aantal punten in één wedstrijd op hun naam staan.

Door de steun van alle supporters haalt Zuid-Afrika het toch van Nieuw-Zeeland. Euforie over het hele land, zwart en blank wordt verenigd.

De film had soms een aparte wending, maar onze verwachtingen werden overtroffen. Het was een film met een zeer mooi einde en een prachtige boodschap

Wat sport al niet met een mens kan doen 😉