Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Friends with benefits

Friends with benefits

Regisseur Will Gluck introduceerde onlangs zijn tweede (succesvolle) film op het witte scherm. De film kreeg de naam ‘Friends with benefits’ en zoals de film doet vermoeden, draait het thema grotendeels rond seks. Niemand minder dan Mila Kunis (bekend van onder andere “Black Swan” en “That’s 70 show”) en Justin Timberlake (“The social Network”) wisten een rol weg te kapen.

 In de film leren Jamie (Mila Kunis) en Dylan (Justin Timberlake) elkaar kennen via hun werk maar al snel worden ze ook daarbuiten echte vrienden. Beiden zijn hartgebroken na een reeks mislukte relaties en ze reageren zich doelbewust af op allerlei romantische films. Al snel komen ze tot het besluit dat seks zonder verdere ‘verplichtingen’ moet kunnen. Seks is toch niet zo verschillend van een tennismatch: wel de lusten, maar niet de lasten, puur fysiek? En zo belanden Jamie en Dylan met elkaar in bed. De film heeft wel heel wat weg van de recente ‘No strings attached’, al heeft ‘Friends with benefits’ wel een streepje voor dankzij zijn frisse kijk op het genre. Al is de verhaallijn in het algemeen ietwat zwak, toch is het helemaal niet storend. De uitstekende cast vult deze zwakke plek zeker op. Zet je verstand anderhalf uur op nul en kijk gewoon, niets meer en niets minder.
Dat de film zo aanslaat is grotendeels te danken aan zijn cynische kijk op romantische chickflick enerzijds, gecompenseerd met enkele bekende clichés uit hetzelfde genre anderzijds. Al bij al is de film prima werk, geleverd door de regisseur Will Gluck. Laat ons uitkijken naar meer.