Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Dear John

Dear John

Weer een liefdesverhaal met ups en downs, maar raakt je op een heel andere manier. Dus laat je verrassen door “Dear John”.

Dit liefdesverhaal, geregisseerd door Lasse Halström, begint op een zonnige lentedag op het strand. Savannah (Amanda Seyfried) en John (Channing Tatum) komen elkaar toevallig tegen en raken aan de praat. Deze eerste ontmoeting leidt al snel tot prille liefde. Maar na twee weken vertrekt John op missie met het Amerikaanse leger. Hij is voor minstens een jaar weg van huis en ze zullen elkaar dus een jaar moeten missen. Ze blijven elkaar schrijven en wanneer het volle maan is voelen ze zich verbonden met elkaar, want ook al zijn ze ver van elkaar en zien ze elkaar niet, de maan is op elk plekje van de aarde hetzelfde, waar je ook bent. Dagen, weken en maanden strijken voorbij en na een jaar zien ze elkaar terug. Maar hun weerzien heeft iets dubbel, want John heeft besloten om voor 2 jaar bij te tekenen bij het Amerikaanse leger en dat is natuurlijk een slag in het gezicht van Savannah.

Ze nemen afscheid van elkaar en John vertrekt richting Afghanistan (het verhaal speelt zich af voor en na de aanslagen van 11 september 2001). Ze blijven brieven naar elkaar schrijven, maar hun contact vermindert. Tot Savannah een brief schrijft waarin staat dat ze zich verloofd heeft met een andere man.

John besluit om in het leger te blijven, maar wordt na enkele jaren terug geroepen wegens medische problemen bij zijn vader. Hij besluit om Savannah na al die jaren terug op te zoeken. Wanneer hij haar ontmoet, ontdekt hij dat haar man lijdt aan lymfeklierkanker.

Maar wanneer ze bij elkaar in de buurt zijn voelen ze nog steeds hetzelfde als toen tijdens die eerste 2 weken dat ze elkaar kenden en ze groeien stilletjes aan weer dichter naar elkaar toe…