Film

Zin om vanavond een bioscoop mee te pikken of ben je van plan een nieuwe DVD aan te schaffen? Hou dan hier even halt om je filmkeuze te onderwerpen aan het oordeel van onze recenseurs. Welke films krijgen onze voorkeur en welke zijn je zuurverdiende zakgeld niet echt waard?

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Acteurs verdikken voor filmrol

Acteurs verdikken voor filmrol

Beeld het je in: je wilt iets echt graag en je doel ligt binnen handbereik, alleen, je bent te ‘slank’.
Voor velen klinkt dit compliment als muziek in de oren maar voor anderen is het een groot kruis om hun ‘streefdoel’ te bereiken. Dan heb je natuurlijk de volhouders die zullen gaan ‘vreten en zweten’ om te kunnen schitteren op het witte doek in een maatje meer.

* Matthias Schoenaerts, alias vrouwenidool van tegenwoordig, kennen we uit films als “Loft, Los Zand” en ook in “Duts” kwam hij voor.
In alle gevallen waren zowel de vrouwen als de camera smoor op Matthias met zijn strenge blik en afgetraind lichaam. Benieuwd of deze chemie zal blijven knetteren na zijn filmrol in “Rundskop”, de nieuwste film van Michaël R. Roskam waarin Matthias acteert.
Voor deze rol moest hij namelijk 27 kilo aankomen. Twee jaar voor de opnames begon hij 8 keer per dag te eten en bracht hij vele uren door in de sportzaal. In het jaar van de opnames ging hij van 86 naar 105 kilo! Uiteraard hield onze nieuwe Hulk vol en het resultaat is te bewonderen in de nieuwe film Rundskop.

Extra: niet alleen zijn nieuwe postuur is het bewijs van zijn enorme wilskracht, maar naast die 27 kilootjes erbij, oefende Matthias maandenlang met een speciale coach om het moeilijke dialect van Sint Truiden te beheersen.
Wij zijn alvast benieuwd of we bij het zien van deze metamorfose nog steeds onze vingers zullen aflikken.


* Will Smith

In 2001 vertolkte Will Smith de rol van “Muhammad Ali” ( voor de niet sportfanaten: Muhammad Ali werd driemaal wereldkampioen boksen). Om deze rol zo geloofwaardig mogelijk te maken, moest deze acteur/zanger 18 kg bijkomen. Gevolg: zes uur per dag training en dat vijf dagen per week. Bye Bye Fresh Prince of Bel-Air!


* George Clooney

George Clooney is Amerikaans acteur, regisseur, scenarist en producent. Hij speelt in talloze blockbusters mee en heeft 30 nominaties op zijn naam staan. Dit heeft hij natuurlijk niet zomaar bereikt. In de film “Syriana” speelt George Clooney een CIA-Agent die het moet opnemen tegen het regeringsbeleid van de emiraten. Voor deze rol moest hij maar liefst 14 kg aankomen!

* Charlize Theron

Charlize Theron: gezicht van Dior, balletdanseres, model en actrice. Wie kent haar niet? Ze speelt in talloze films mee waaronder “Hancock, The Road en Monster” ( waarvoor ze tevens een Academy Award kreeg). ‘Monster’ gaat over een seriemoordenaar en een ex-prostituee ( gespeeld door Theron) die de doodstraf krijgt wegens moord. Voor deze rol moest ze afscheid nemen van haar wespentaille en wel 15 kg bijkomen.

* Jared Leto

De zanger van “30 seconds to Mars”, Jared Leto, heeft naast zijn muziekcarrière ook nog een acteercarrière. In 2007 verscheen de film “Chapter 27”, waar hij de rol van Mark Chapman speelt, die in 1980 John Lennon vermoordde. Chapman was niet bepaald slank maar eerder een dikkerdje. Gevolg: Jared Leto, de vrouwenmagneet, moest 30 kilo aankomen. Zijn geheim: elke dag Dame Blanche eten gemixt met soja en olie.


* Renée Zellweger

Bekend als de Bridget Jones-actrice, moest telkens 15 kilo aankomen als ze haar rol wou kunnen verwezenlijken.
Jammer genoeg komt er geen derde Bridget Jones film omdat Renée deze keer weigerde aan te komen voor haar laatste filmdebuut!