Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Fabre VS Torres: “Rond een kunstenaar”

Fabre VS Torres: “Rond een kunstenaar”

Voor deze opdracht heb ik samengewerkt met Britt. We hebben er voor gekozen om een foto van een meisje twee keer na te maken. We gebruikten elk een verschillend materiaal. Britt besliste om het “portret” in jeansstof te maken en ik om het in snoep te maken.

 

 

Voor deze opdracht heb ik mij gebaseerd op twee kunstenaars: Jan Fabre & Felix-González Torres.


Jan Fabre is een Belgisch kunstenaar die in vele werken vernieuwend en grensoverschrijdend werkt. Zo heeft hijbijvoorbeeld heel wat voorwerpen bekleed en gecreëerd met kevers. Hij is zeer veelzijdig. Naast beeldend kunstenaar is hij ook auteur, theaterregisseur en operamaker. Zijn kunstwerken kan je gaan bekijken in vele tentoonstellingen en ze bevinden zich in nationale en internationale collecties.

 

Felix-González Torres is een Cubaans kunstenaar die op 38 jarige leeftijd aan de gevolgen van Aids overleed en die bekend staat om zijn rustige, minimale installaties en sculpturen. Hij maakte hierbij gebruik van o.a. stapels papier, tekstreeksen en… snoep. Meestal gebruikte hij harde, verpakte snoepjes voor het maken van een uniek kunstwerk, waarbij hij deze overvloedig ging opstapelen in hoeken of zorgvuldig verspreidde over tapijten. Zijn werk is nog te vinden in New-York, Parijs, Londen…

Verloop opdracht:

 

Het begin was redelijk moeilijk voor mij. Ik moest uitzoeken welke snoepjes ik het best zou gebruiken voor het maken van het portret. Ik koos voor zachte snoep in verschillende kleuren. Ik ben tweemaal opnieuw begonnen omdat het echt zoeken was. Werken met snoep is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Maar eens ik een goede basis had en al mijn snoepjes had uitgekozen, vlotte het werk.