Beeld

Beeldende kunsten zoals schilderijen, foto's, tekeningen, films en strips vind je hier.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Danbo The Cute Box: “Rond een kunstenaar”

Danbo The Cute Box: “Rond een kunstenaar”

Langzaam vormde er zich een plan in onze hoofden. We hadden een droom over beelden die de vleugels zouden zijn van onze zielen. We besloten ons verhaal te vertellen aan de hand van foto’s met Danbo (het mannetje), gebaseerd op onze gedichten.

Toen ik dit idee overdacht, was het eerste wat in mijn hoofd opkwam: “we gaan falen.” Ik bedoelde: “ik ga falen”. Want volgens mij heeft Sari een aangeboren talent voor het in elkaar steken van onmogelijk in elkaar te steken dingen. Door mijn ogen leken die tekeningetjes die ons moesten helpen om onze mannetjes in elkaar te steken (helaas zag ik de hulp er niet van in) op rebussen die onmogelijk op te lossen waren! En ik moet zeggen dat de “hoe- steek- je-deze-onmogelijke-mannetjes-in-elkaar-filmpjes” ook niet echt bemoedigend waren. Want toen ik eindelijk durfde te beginnen, aan wat voor mij onmogelijk leek, zag ik dat die kunstenaars zo een ongeveer perfecte replica (om een geleerd woord te gebruiken) maakten van het mannetje dat op mijn papier stond.

En ik meen het als ik zeg dat ik best had willen applaudisseren voor deze onmogelijk te beschrijven prestatie (je zou het echt moeten gezien hebben). Maar helaas hingen mijn handen vol lijm, wat het klappen nogal moeilijk maakte. Geen idee hoe onze mannetjes er uiteindelijk toch zijn gekomen.
Misschien heb ik op één of andere manier dan toch begrepen hoe ik deze onmogelijke rebus in elkaar moest steken?

Omdat we toch origineel uit de hoek wensten te komen (je beslist zelf of dat ons is gelukt) besloten we om onze mannetjes in een landschap te zetten, gebaseerd op enkele van mijn gedichten. Uiteindelijk zijn beelden nog steeds krachtiger dan woorden. Deze zouden dus meer het verhaal vertellen dat ik wou vertellen.

 

Om alle gedichten te kunnen lezen, klik dan op onderstaande foto’s

 


Meneer Kiyohiko, een echte wonderman die mangaka (of mangatekenaar) is, bracht Danbo, zo noemt dit mannetje, voor het eerst in de wereld. Vele fotografen baseerden zich hierop en ze zetten Danbo op alle mogelijke plaatsen in de wereld. Hem willen we van harte bedanken want zonder hem was dit idee er nooit gekomen en was er geen verhaal geweest om te vertellen.

Eén reactie

  1. erika
    Geplaatst op 12 maart 2014 om 10:51

    leuke tekst bij de-bewakers-van-het-bad 🙂