Woord

Veel jongeren denken bij literatuur misschien eerder aan ellenlange leesteksten en vervelende boekopdrachten, maar het geschreven woord mag zeker als een kunst beschouwd worden. Wij willen jullie hier aantonen dat het woord ook boeiend kan zijn.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Boekenbeurs 2009

Boekenbeurs 2009

Regen, regen, regen. 1 november is niet bepaald een zonnige dag, als ik het niet hard wil uitdrukken. Maar om naar de boekenbeurs te gaan, hoeft het helemaal geen goed weer te zijn.

We vertrekken om 13u naar Antwerpen en een half uur later komen wij daar ook aan. Mijn mama kijkt liever alleen even rond, dus gaan ik en mijn twee bevallige broers even een andere hal in. Wij stranden in Hal 4 en ettelijke seconden later stormt mijn jongste broer van 11 richting stripafdeling, waar de kleine Suske en Wiske zitten, en gapt snel mijn fototoestel mee. Mijn oudste broer van 19 en ik kijken rustig rond in de hal, en komen hier en daar toch wel zeer indrukwekkende boeken tegen. Mijn broer strijkt neer in de afdeling van de misdaadromans en ik slenter nog wat verder rond. Er is zo een groot aanbod van boeken, dat ik nauwelijks weet waar eerst stil te staan. De afdeling van levensverhalen en geschiedenis valt me in het oog, en ook ik ben gesetteld in de boekeninvasie. Het is zeer moeilijk om te kiezen uit zo een rijkelijk aantal boeken en één voor één zijn het allemaal unieke verhalen. Met dit soort van keuzes heb ik het al heel mijn leven moeilijk. We kregen aan het begin van de dag elk een bedrag waarvan we 1 boek mochten kopen. Wel, die keuze valt me zeer zwaar. Ik heb al enkele leuke boeken geselecteerd, maar kiezen is nog niet gelukt.

Even later zie ik mijn broer die naar mij komt toegelopen. Hij is al enkele BV’s tegengekomen en op zijn eigen nonchalante – maar op zijn leeftijd nog schattige – wijze vriendelijk een foto gevraagd.

Mijn andere broer is er ook bij komen zitten, en ik merk een boek op in zijn handen. ‘Schimmen van Deflo’, een misdaadroman van de bekende schrijver Deflo. Binnenin staat een handtekening van Deflo zelf, die zelf aanwezig was op de boekenbeurs.

We lopen verder en komen verschillende unieke standen tegen: Knack, Studio 100, en Standaard Uitgeverij. We krijgen stilaan dorst van de warmte — want het was er echt erg warm — en gaan samen iets lekkers drinken in de cafetaria.

Op het einde van de dag ben ik helemaal uitgeput en keer moe, maar voldaan terug richting Merchtem.