Foto

Jente Van Heymbeeck

Functie:
Manusje - Corrector - Marketing

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Gokken bij jongeren

Gokken bij jongeren

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die steeds zijn pronostiek geeft voor bepaalde voetbalmatchen, tennismatchen, enz…. Maar tegenwoordig gaat het nog een stapje verder. Sommige jongeren gaan zelfs naar krantenwinkeltjes of grote gokkantoren. Daar wagen zij zich dan aan een gokje; vaak met een kleine inzet. Maar is het wel verstandig om op zo’n jonge leeftijd te beginnen met gokken? Wij zeggen je alvast waarom niet!

Apps Top 15

Apps Top 15

Een App Store is een online softwarewinkel waar software gekocht kan worden. De software, ook wel apps genoemd, omvat programma’s voor smartphones van onder andere Nokia, HTC, Sony Ericsson, Samsung en Apple. De prijzen variëren van gratis tot 719,99 Euro.

De App Store van iTunes kennen jullie wellicht wel. Maar zoals jullie weten, bestaat er natuurlijk keuze uit miljoenen verschillende apps. Het is dan ook zeer moeilijk om te weten welke app je nu juist moet dowloaden. Om jullie hierbij te helpen, hebben wij een top 15 gemaakt van de apps die zonder meer nuttig voor jullie zijn en/of waar jullie zich best mee kunnen amuseren.

Hoe repareer ik mijn fietsband?

Hoe repareer ik mijn fietsband?

Op onze school was er voor de vijfdejaars een workshop “ Veiligheid op school”. Hierdoor hebben wij ook meer geleerd over de fiets en dit zowel op theoretisch als op praktisch gebied! Buiten de werking van de fiets en alle onderdelen moesten we zelf ook nog eens een fietsband herstellen! Bij het repareren van een fietsband komt heel wat bij kijken! Het is helemaal niet zo simpel als het eruit ziet. Maar omdat veiligheid niet alleen voor de vijfdejaars is, willen we hieronder onze kennis met jullie delen. Als jullie met de fiets ooit eens in een spijkertje zouden rijden, vinden jullie hierbij alvast praktische aanwijzingen om een fietsband te herstellen. We hebben het stap per stap gedaan! Zo zullen “platte banden” voortaan dus geen probleem meer zijn!

TOP 10 SINT-DONATUS

TOP 10 SINT-DONATUS

Eerst en vooral willen we iedereen bedanken die heeft deelgenomen aan deze TOP10 en die zijn lijst heeft binnengebracht! We hebben er voor gezorgd dat de leerlingen per klas een TOP 5 maakten. Hiervan hebben we dan een algemene TOP10 gemaakt. Hoewel deze werd opgemaakt in 2011, bevat hij natuurlijk toppers die je nu nog steeds kan horen.

Engelandreis 5e jaars Sint-Donatus

Engelandreis 5e jaars Sint-Donatus

Eindelijk was het zo ver, dé Engelandreis.

Iedereen zag het zitten en het beloofde een onvergetelijke reis te worden.

En dat werd het ook…