Sint-Donatus

Op onze school zelf wordt er ook wat aan cultuur gedaan. We gaan op zoek naar de talenten van de leerlingen tijdens de lessen Plastische Opvoeding, we zoeken naar de culturele kant van onze eigenste leerkrachten en we volgen allerlei schoolevenementen zoals de honderd dagen, het galabal van de zesdes en het SD Royal-project.

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Voetbalmatch

Voetbalmatch

Ken je van die wedstrijden zoals Barcelona-Madrid, AC-Inter of als je het niet ver van huis wilt zoeken, Anderlecht-Brugge ? Velen vergeten dat er in Merchtem ook zo’n topduel is, maar dan wel in het zaalvoetbal. Onze leerkrachten van Sint-Donatus bovenbouw hadden een oefenduel geregeld met de leerkrachten van de Tuinbouwschool, gelegen in Peizegem. Het vorige duel liep vast op een gelijkspel, dus beide ploegen moesten tot het uiterste gaan, wilden ze de overwinning meenemen naar huis. Voor Sint-Donatus waren M. De Mil, M. Bartels, F. Van Den Broeck, N. De Saeger, B. Van Cauteren en E. Halet aanwezig. Bartels nam de positie van doelman in en de rest werd het veld opgestuurd. Vijf tegen vijf en Sint-Donatus had maar één reservespeler.

Er was natuurlijk veel te winnen of te verliezen, namelijk de eer. Als er één ding is waar mannen zwaar aan tillen, dan moet het wel hun trots en eer zijn. Verder konden de mannen genieten van de supporterssteun van bepaalde vrouwelijke leerkrachten zoals Ringoot, K. Caluwaerts en de latere verschenen Massie. De tegenstander had ook supporters meegebracht naar de sporthal van Merchtem, inclusief bijbehorende vlaggen! Ook belangrijk om te weten: bijna alle spelers van de Tuinbouwschool spelen ook effectief voetbal, terwijl bij Sint-Donatus de meerderheid een liefhebber van de sport is. Sint-Donatus word zo in de underdogpositie gesmeten, maar dat wilt natuurlijk niets zeggen in de voetbalwereld. Dus het moment van de aftrap naderde, de suspensie steeg en eindelijk was het zover. Het startsignaal werd gegeven…

In een gelijkopgaand begin, was het nog even aftasten voor beiden ploegen. Zien wat elkaars spel is, en hoe ze het allemaal gingen aanpakken. Lang wachten was het wel niet op het 1e doelpunt. Het waren de bezoekers van de Tuinbouwschool die het goed afmaakten na een mooie opbouw: 0-1 . Sint-Donatus kwam niet echt in zijn spel in de eerste helft en moest zelfs nog even voor rust een 2e doelpunt incasseren: 0-2.

De rust kon maar niet snel genoeg komen, want onze leerkrachten waren niet aan een goede partij bezig. Maar toen ze de wanhoop nabij waren, kwam er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Massie was aangekomen, maar ze was niet alleen. Ze had ook voor een mascotte gezorgd, namelijk haar zoontje Thomas! Van Cauteren wist zich helemaal terug op te laden bij het zien van zijn wonderboy. Dit zorgde voor een zeker kantelmoment in de wedstrijd. Na de rust kregen we een vernieuwd Sint-Donatus die de wedstrijd begon te domineren en dan kwamen de doelpunten vanzelf. Met een mooie één-twee tussen De Mil en De Saeger kwamen ze terug op 1-2. Daarna nam De Mil eventjes de rol van Messi over en scoorde na telkens twee fraaie soloacties. 2-2 en 3-2. Maar daar bleef het niet bij, de veer was gebroken bij de Tuinbouwschool en ze kregen er nog twee binnen. Daardoor kwam het op een uiteindelijke eindstand van 5-2 voor Sint-Donatus. Het contrast tussen de euforie en het verdriet van de Tuinbouwschool was immens. De ene ploeg al lachend voor de foto, de andere druipen af naar de kleedkamers om deze zwarte dag te vergeten. Maar laten we de leerkrachten van de Tuinbouwschool zeker ook feliciteren voor hun inzet en bij momenten zeer mooi voetbal. Een verdiende overwinning, maar nu rest de vraag: laten de leerkrachten van de Tuinbouwschool het hierbij, of zijn ze uit op eerherstel?