Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Seminaries 2011-2012

Seminaries 2011-2012

Ook dit schooljaar zijn er verschillende andere seminaries. Hieronder kan je een kort overzicht terugvinden inclusief enkele sfeerbeelden. (Meerdere foto’s volgen later)

Wijn en wetenschap

Onder leiding van Mevrouw Van Den Eynde en Mevrouw Croes maakt de groep van ‘Wijn en wetenschap’ wijn. Tijdens onze aanwezigheid waren de leerlingen bezig met druiven te persen. Dat deden ze in een neteldoek. Ze maakten eerder al appelwijn en nu waren ze aan hun tweede wijn bezig. Ze gaan binnenkort ook nog een presentatie maken over een wijnstreek en ook gaan ze een receptie geven. Wanneer we aan de leerlingen vragen of ze het een leuk seminarie vinden, zijn de meesten zeker positief. Het enige negatieve puntje dat ze ons vertellen is dat de les soms wel wat langer uitloopt dan het normale lesuur. Maar er hangt wel een leuke, ontspannen sfeer in de lucht.

Webdesign

In dit seminarie, gegeven door mevrouw Teugels, kiezen de leerlingen een onderwerp. Dit kan over een bakkerij gaan of over een autobedrijf of over andere interessepunten. Over dit onderwerp wordt er een website gemaakt. Deze komt ook echt op het internet. We hebben enkele website-makers gevraagd over hun mening naar dit seminarie. De meningen waren verdeeld. Sommigen vonden het wat saai, anderen vonden het interessant om te weten hoe je nu zo’n website kan programmeren. Ons leek het in ieder geval ingewikkeld.

Baksteen in je maag

Meneer Bettens laat deze leerlingen hun hoofd op hol slaan door ze hun droomhuis te laten “bouwen”. Spijtig genoeg kunnen de leerlingen dit enkel op de computer verwezenlijken. Maar hierop lijkt het in ieder geval ook al indrukwekkend. Ze proberen er samen, in groepjes van 3, iets moois van te maken. Toen we binnenkwamen voelden we ons meteen welkom. Allen waren zeer enthousiast en ze lieten ons hun mooiste werkjes zien. Wanneer we vroegen of ze een ander seminarie liever hadden gedaan zeiden ze volmondig “NEE”!

Magdazine

Ik denk dat jullie wel al weten waarover dit seminarie gaat. Samen met alle Magdaziners zorgen we regelmatig voor nieuwe, meestal culturele, artikels voor de site. Maar dat is niet alles! We werkten ook reeds samen aan een stop- motion en we hebben ook al diverse schedels mogen natekenen. Meneer Gillaerts laat ons, begeleid maar zelfstandig werken en dat maakt het leuk. De meeste leerlingen zijn enthousiast en enkelen voelen zich zelfs een echte journalist.

Muziek & dans

Meneer Cousserier en de leerlingen werken aan een toneelstuk met alles er op en er aan. Ze zijn nu nog volop bezig met de voorbereiding ervan. Wanneer het af is, komen jullie er alvast meer over te weten!

Seminarie Italiaans

Als laatste seminarie bezochten we het seminarie “Italiaans”. In dit meer theoretisch seminarie leren de leerlingen de basis van het Italiaans en sommige Italiaanse gewoonten. Ze konden ons al enthousiast begroeten in het Italiaans! Naast de theorie en toetsen, wat de leerlingen iets minder leuk vinden, wordt er ook typisch Italiaans eten gemaakt. De film ‘La vita e bella’ hebben ze ook al gezien.