Plastische opvoeding en expressie

Iedereen kan leren tekenen, zich creatief ontwikkelen en zich op een expressieve manier leren uitdrukken! Bij plastische opvoeding en expressie, kan je jouw beeldende kennis ontplooien en tot inzichten komen. Je krijgt de kans om verschillende werkvormen te kiezen, begeleid maar met ruimte voor eigen inbreng.

Hier krijgen jullie een selectie van de vele knappe en originele werkjes gemaakt tijdens de lessen. Tijd om te genieten!

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Opdracht “Cultuurfiguur”

Opdracht “Cultuurfiguur”

Een Japanner, een stoere Viking of zelfs het tieneridool Justin Bieber? Alles kon in de opdracht rond cultuurfiguren! Vele variaties op dezelfde vorm: een kat of een ei. Geniet van de verrassende resultaten die de MagdaZiners en de 4e jaars STW gecreëerd hebben.

Bic Art 2012-2013

Bic Art 2012-2013

Het is weer zover: BIC ART TIME!!! Naar jaarlijkse gewoonte, presenteren wij u graag een kleine selectie uit de knappe Bic tekeningen gemaakt door alle 3e jaars ASO van Sint-Donatus. De leerling gebruikt enkel en alleen een blauwe balpen/bic, een wit blad papier en een zelf gekozen foto van een insect. Enjoy!!!

Bic Art 2011-2012

Bic Art 2011-2012

Bij deze PO-opdracht maakt de leerling van 3ASO of 4TSO een tekening van een insect. Hij/zij gebruikt enkel en alleen een blauwe balpen/bic, een wit blad papier en een zelf gekozen foto. Meer moet dat niet zijn. 🙂

PO opdracht: Bic Art Deel 2

PO opdracht: Bic Art Deel 2

Voor deze PO-opdracht in 2 delen, maakt de leerling 2 tekeningen enkel en alleen met balpen/bic. Het eerste deel bestaat uit een insect natekenen met blauwe balpen/bic volgens kunstenaar Jan Fabre. Het tweede deel bestaat uit het uitvinden van een nieuwe situatie waarbij onze realiteit en de insectenwereld worden gemengd. Ziehier deel 2.

Project anti-verslaving

Project anti-verslaving

Het project anti-verslaving is een project van het 3de jaar. De bedoeling is om de leerlingen weerbaar te maken tegen alle mogelijke verslavingen die ze kunnen tegenkomen. Dit project is begonnen met het anti-rookproject.

Rebus

Rebus

Voor deze opdracht moet de leerling zichzelf voorstellen a.d.h.v. een rebus.

Wat kan moet er zeker instaan: je naam. Wat mag er instaan: je klas, leeftijd, hobby, sport, andere interesses, wat zou je graag worden later, is er iets dat je graag zou maken tijdens de PO les, wat vind je dat ik zeker van jou zou moeten weten enz…

In deze rebus mag zeker ook humor zitten!

What’s on your mind

What’s on your mind

Deel 1: Maak een zelfportret en gebruik hiervoor tekenpotlood of witte en zwarte verf. Je moet hiervoor een foto van jezelf gebruiken die je dan vergroot op A3 formaat. Deze foto mag je natekenen, kalkeren ofwel gebruik je de rastertechniek. Het leggen van tonaliteit, schaduw enz… doe je natuurlijk zelf.

Surrealisme

Via brainstormen, ideeën opschrijven, collage, schetsen, tekenen, kleuren met kleurpotloden en schilderen met verf tot een eigen surrealistisch beeld komen.