Muziek

Interviews met bekende artiesten van eigen bodem, verslagen van concerten en festivals,...

Zorg dat je onze volgende artikels zeker niet mist!

Milk Inc

Milk Inc

100 000 springende witte konijntjes in het Sportpaleis. En wij waren er daar twee van. Beïnvloed door een collectieve gekte veroorzaakt door het duo Penxten-Mertens. En wees maar zeker dat je de handjes zag. Een drie uur durend feestje met dans, lichteffecten, de stem van Linda en vele extra’s. Let the party begin!

Daar stonden we dan, voor de deur van het Sportpaleis: een groep van zes meisjes met een broek/panty’s vol goesting. Dit was het moment van de waarheid. Regi en Linda: here we come!

Witte handschoenen werden ons aangeboden door de mannen van Jim. Deze handschoenen gaan later nog voor spektakel zorgen met het blacklight-effect. Naarmate het begin dichterbij kwam, des te luider de muziek gonsde door de boxen.

The show can begin.

De volgende drie uur worden we verwend met de grootste hits van Milk Inc en van the 90’ties.

138 beats per minuut gecombineerd met de stemmen van Scala. Waar, tot onze grote verbazing, Elke Van Elderen tussen stond. Natuurlijk kon de hit “I fail” met Scala niet ontbreken. Wat ons nog meer verbaasde, was dat Sylver nergens te bekennen was tijdens deze show. Maar niet getreurd, Nelson was daar! Waardoor de temperatuur nog enkele graden steeg. Hij zong zijn hits “Stop playing with my mind” en “Love me” samen met Linda.

Zijn outfit liet echter te wensen over, in tegenstelling tot Linda die heel wat glitter en glamour uitstraalde. (Sorry Nelson, maar die bergbottinnen kunnen we je echt niet vergeven. De link met Sam Gooris’ basketbalsloefkes was snel gelegd. Fouten, Nelson, zware fouten!)

Van 2 Unlimited hebben we niet veel gezien. We stonden te ver van het middenpodium. Alsook van het spektakel dat er niet was.

Als laatste gast trad de gitarist van Sylver op, John Miles Jr. die voor de nodige dosis rock zorgde.

Regi en Linda hadden daarna nog een kleine verrassing voor ons in petto: Regi ging rappen en Linda liet zich van haar beste kant zien met een drumsolo — dat zullen we niet snel vergeten. De hele show werden ze bijgestaan door een fantastische dansgroep.

Op technisch vlak ten slotte hadden ze alles in de strijd geworpen. Van vuurwerk tot  kanonschoten en van confetti tot zweetdruppels, die dan weer verdampten door het vuur dat uit het podium schoot. Dat laatste leidde dan weer tot vele zweetdruppels. Een vicieuze cirkel van verdamping en zweet. De actuele problemen gingen ze ook niet uit de weg, zo schoot er ineens een Lange Wapper uit het podium. We vroegen ons af of dit ook een project van BAM is maar deze verbinding lokte niet zo veel commotie als het echte Oosterweelproject.

Dit concert heeft ons zeker geen black-out bezorgd. See you next year!

Interview

Hoe voelt het om voor zo’n 20 000 mensen te staan performen in het Antwerps Sportpaleis? Beter dan een orgasme?

Regi: Ja! Ja, kan gene seks tegen op!
Linda: Bij mij ligt dat toch wel anders hoor…
Regi lacht.
Regi: Het is toch vergelijkbaar?
Linda: Nee, dat is niet waar.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om samen te werken met 2Unlimited en met Nelson? Hoe verliep die samenwerking?

Regi: Wel, dat is eigenlijk heel spontaan gekomen, we zijn namelijk opgegroeid met de muziek van 2Unlimited. We wisten dat die terug bezig waren en ze hadden nog nooit met een liveband gespeeld. Dus dat was wel iets anders voor hen. Het was wel heel plezant. Want ja, dat is toch wel wat om samen te werken met mensen waar wij in onze jeugd naar opkeken…

En we kozen voor de samenwerking met Nelson omdat die gewoon twee dikke schijven heeft gemaakt.

De samenwerking verliep goed, we missen ze nu al. Ik denk dus dat we er binnenkort nog iets mee gaan doen want het was echt heel leuk.

Hoe kwamen jullie op het idee van de handschoenen?

Regi: We hebben dat eigenlijk gezien in een discotheek waar we moesten optreden. Daar hadden ze zo van die handschoenen aan. We hadden dan het idee van die blacklight daarop te zetten, en zo is dat gekomen.

Regi, je hebt dit jaar gerapt. Volgend jaar misschien een beatboxbattle tegen Linda en Filip?

Regi en Linda lachen.
Regi: Dat is misschien een goed idee!
Linda lacht.
Regi: Ja, voor volgend jaar of zo misschien.

Wat vond je van de combinatie Elke en Scala?

Regi: Ah hebde gelle da gezien?! Ja, de laatste show hebben we dat gedaan voor te lachen. De Filip zijn madam stond daar ook bij. Ik vond dat eigenlijk fantastisch. En ze hebben dat echt ingeoefend met de tekst enzo. Dat was echt wel leuk.

Wie is jullie wildste fantasie om mee samen te werken?

Linda: Bij mij Pink, maar dat is dan niet mijn wildste. Ik ben helaas niet naar haar concert geweest deze maand, maar ik ben altijd al naar haar concerten geweest. In juli komt ze terug en dan wil ik zeker naar haar optreden gaan kijken.

Regi: Justin (Timberlake, red.), daar wil ik wel eens mee samenwerken.

Wat is het vreemdste aanbod dat jullie al gekregen hebben?

Regi: Ooh, om een kind te maken. Je ziet dan zo van zo’n spandoeken “ik wil je kind!”
Linda:  Vreemdste aanbod? Gho… er heeft ooit eens iemand een vreemde brief naar mij geschreven om te vragen wanneer we gingen trouwen.

Linda stapte naar Regi om zich aan te bieden als zangeres voor één van zijn projecten in een club met vrienden erbij. Linda, was je bang voor Regi’s reactie? Regi, wat is je eerste indruk geweest van Linda?

Linda: Nee, want ik wilde gewoon zijn nummer en dat leek wel nen sympathieke gast.
Regi: Ooooh!!! Schattig hè!
Linda: En hij gaf ook direct zijn nummer.
Regi: Ze was me eerst niet opgevallen tot ze in de studio kwam. En haar mond opentrok en begon te zingen. Toen dacht ik: “Amai, die kan geweldig goed zingen.” Veel mensen komen zeggen “ik kan zingen” en ik heb dan altijd zoiets van “jaja”. Tot dat ge in de studio staat en dan merkt ge dat ze niet kunnen zingen. En dan is het een heel ander verhaal.

Linda, zou jij ook niet eens soloprojecten willen doen? Zie je een carrière zitten zonder Regi?

Linda: Oh nee, solo niet. Maar ik zou wel zoiets als “Regi in the mix” willen doen. Dat wel zo, maar dan wel gewoon voor fun. Een carrière zonder Regi zou ik niet zien zitten.
Regi: Ooooh…
Linda: …want ge moet veel te hard opboksen tegen al dat downloaden enzo. Beginnende groepen hebben gewoon niet echt veel kansen. Ik weet niet of ik die kans wel zou nemen, maar het zou zeker niet gemakkelijk zijn.

Wat was de leukste ervaring op een festival/optreden/…?

Regi: Ah ja, Werchter was wel echt geweldig.
Linda: Ja, dat staat bovenaan ons lijstje.

Heb je geen grappige anekdote van wat er ooit is gebeurd op een BV-feestje?

Linda: Oh ja, flauwvallen voor Regi zijne neus. Het lichtje uit.
Regi: Ja, ons Linda! (bulderlacht)
Linda: Dat is het ergste dat er is. Ja, erger kunt ge gewoon niet.
Regi: We hebben helaas weinig tijd om naar feestjes te gaan omdat we altijd bezig zijn. Maarlater zullen er wel wat meer verhalen zijn.
Linda: Meestal doen we twee feestjes op een jaar: de TMF–awards en het Sportpaleis.
Regi: Ja, dat is het ongeveer.
Linda: En dat is meestal vollenbak. (lacht)

Kan je ons een goeie mop vertellen?

Linda: Ja, da zijde gij gewoon. (kijkt naar Regi)
Regi: Ooh!
Linda: Alé, ge vertelt toch goeie moppen?
Regi: Er was dus een nonneke, en die loopt over straat en da nonneke helemaal “lalala” (Regi doet bidgebaar). D’er komt ne gast af en die begint op die non te kloppen en te sjotten en die non valt op de grond. En diene gast stampt op die non haar gezicht en die non roept: “Au, au!”. En dan roept hij: “Nu zijde toch zo grof nimeer hè, Batman!”

Eén reactie

  1. Filip Vanholm
    Geplaatst op 12 april 2012 om 13:05

    heel mooi;